Υλικά

Για περίπου 35 τρουφάκια θα χρειαστείτε:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr μπισκότα σαβαγιάρ
  • 100 gr ζάχαρη άχνη
  • 30 ml  γλυκό κρασί Marsala
  • 20 ml λικέρ κρέμα καφέ
  • 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  • 1 κ.γ. κακάο άγλυκο

Για την επικάλυψη:

  • 2 κ.γ. κακάο άγλυκο
  • 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ

Εκτέλεση: 

Τρίψτε τα σαβαγιάρ στο μούλτι. Μέσα σε ένα ευρύχωρο σκεύος βάλτε το μασκαρπόνε (στραγγισμένο απο το τυχόν ζουμάκι του), τα τριμμένα σαβαγιάρ, την άχνη, το κρασί Μάρσαλα και το λικέρ.

Αναμείξτε καλά, μέχρι να πάρετε μια μαλακή πάστα. Απλώστε την πάστα σε επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, σε πάχος λιγότερο απο 1 εκ. Πασπαλίστε με το κακάο και τον στιγμιαίο καφέ. Τυλίξτε σε ρολό.

Πλάστε τα τρουφάκια παίρνοντας κομμάτια από τη ζύμη και προσέχοντας να μην ανακατευτεί πολύ το στρώμα του κακάο και του καφέ με την υπόλοιπη ζύμη. Τυλίξτε τα τρουφάκια στο μίγμα κακάο / καφέ. Ενας εύκολος τρόπος είναι να βάλετε το μίγμα μέσα σε ένα μικρό σακκουλάκι τροφίμων, να ρίχνετε ένα-ένα τα τρουφάκια και να ανακινείτε το σακκουλάκι ώστε να κολλήσει η σκόνη επάνω στο τρουφάκι.

Μαρίνα Μαυρομάτη