Σοβαρό επεισόδιο με ένοπλο σημειώθηκε έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης της επίθεσης μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στην εσωτερική περίμετρο του κτηρίου, αλλά εξουδετερώθηκε άμεσα από την αστυνομία, όπως ανακοίνωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, ο πρόεδρος, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, προσθέτοντας ότι ασθενοφόρο μεταφέρει τα δύο άτομα από το σημείο. Όπως μετέδωσε το BBC, ο δράστης είναι νεκρός.

Λόγος γίνεται ακόμη για μία νεκρή γυναίκα έξω από το κοινοβούλιο, η οποία βρέθηκε κάτω από τις ρόδες λεωφορείου, σύμφωνα με δηλώσεις των ιατρών που παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο βρετανικό πρακτορείο Press Association, το οποίο επίσης περιέγραψε ότι υπάρχουν άτομα με «καταστροφικούς» τραυματισμούς. Το Sky News αναφέρει ότι ακόμη ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του, ενώ ο διοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου διευκρίνισε ότι έχει γνώση για αριθμό τραυματιών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται αστυνομικοί, και απέφυγε να θεωρήσει ότι η έκτακτη κατάσταση έχει λήξει.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση μέχρι νεωτέρας ή αν προκύψει κάτι διαφορετικό.

Το κτήριο του κοινοβούλιο βρίσκεται σε κατάσταση αποκλεισμού και έχει διακόψει όλες τις εργασίες, ενώ τουλάχιστον 12 αστυνομικοί βρίσκονται στο εσωτερικό του κτηρίου κρατώντας ασπίδες, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι είναι ασφαλής, όπως σχολίασε εκπρόσωπός της.

Φωτογράφος του Reuters έκανε λόγο για τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες στην γέφυρα του Ουέστμινστερ, που βρίσκεται ακριβώς έξω από την βρετανική Βουλή. Πιθανώς πρόκειται για παράλληλο περιστατικό, καθώς μάρτυρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για ένα αυτοκίνητο το οποίο «έπεσε» πάνω σε πεζούς.

Δημοσιογράφοι του BBC υποστηρίζουν ότι υπάρχει ύποπτο όχημα στην περιοχή, η οποία εκκενώνεται από τις αρχές. Η βρετανική εφημερίδα Independent δημοσιοποίησε ότι μία ομάδα πυροτεχνουργών έχει μεταβεί για να διερευνήσει το αυτοκίνητο, αφού υπάρχουν υποψίες για ύπαρξη εκρηκτικών με αποτέλεσμα η σχεδιασμένη εκκένωση να διακοπεί.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε δήλωσε τη θλίψη του για τα γεγονότα στη βρετανική πρωτεύουσα. «Φρικτές εικόνες από το Λονδίνο. Η ίδια η καρδιά της πόλης χτυπήθηκε. Οι σκέψεις μας είναι με το βρετανικό λαό», σχολίασε.

Το συμβάν έγινε ένα χρόνο ακριβώς μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.