Από την περιγραφή και μόνο καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μία εύκολη συνταγή! Πεντανόστιμα, μοσχομυριστά, ότι πρέπει για κολατσιό των παιδιών, για πρωινό ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας όλες τις ώρες!Δοκιμάστε τα και θα ταφτιάχνετε συνέχεια, μια και είναι αγαπημένα μικρών και μεγάλων!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 250γρ. φέτα τριμμένη
  • 250 γρ. κασέρια διάφορα τριμμένα
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • 1 αυγό και λίγο γάλα
  • Σουσάμι και μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το βάζουμε στην άκρη.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα τρία (3) αυγά πολύ καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το πιπέρι και το ανακατεύουμε εξίσου καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κασέρια, την φέτα την οποία την θρυμματίσαμε με τα χέρια μας, την ρίγανη. Κάθε φορά που προσθέτουμε ένα υλικό, ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε με το καπάκι του μπολ ή με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Ακολουθήστε μας σε: 
Facebook - Instagram - Twitter

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την αφήνουμε να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου και αρχίζουμε να πλάθουμε τα τυροπιτάκια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.

Πλάθουμε τα τυροπιτάκια με τα χέρια μας,κάθε τυροπιτάκι περίπου 30γρ. Προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε όσο γίνεται ομοιόμορφα και τα βάζουμε με μία μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε με πινέλο. Πασπαλίζουμε με τα σουσάμια (όχι πάρα πολύ και τα ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (τα ελέγχουμε και από κάτω αν ψήθηκαν)Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Η Αρετή Παπαδοπούλου είναι Δημοτική υπάλληλος, μητέρα 2 αγοριών και ζει στην Πτολεμαΐδα Εορδαίας.

Η αγάπη και το μεράκι της για την κουζίνα ήταν το κίνητρο να δημιουργήσει την πολύ πετυχημένη στήλη μαγειρικής «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» στην εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, και στο E-PTOLEMEOS.GR. Η κάθε ανάρτηση της σημειώνει πολλές χιλιάδες, ή και δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, τις συχνές πλέον αναφορές στην Αρετή και τις συνταγές της, στα ιστολόγια μεγάλων διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, όπως του Άκη Πετρετζίκη.

Οι συνταγές της Αρετής απευθύνονται κυρίως σε ερασιτέχνες μαγείρους και μαγείρισσες. Δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας στις συνταγές της, οι οποίες είναι δοκιμασμένες και γραμμένες απλοϊκά προκειμένου να γίνονται κατανοητές από όλους.