Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:30′
Έτοιμο σε:45′

Υλικά

    • 6 λαβράκια φιλεταρισμένα
    • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
    • χυμό από 1 λεμόνι
    • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
    • 1 φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

Για τη γαρνιτούρα:

  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 αγκινάρες καλά καθαρισμένες, σε κύβους
  • 15 μικρές φουντίτσες μπρόκολο
  • 15 καροτάκια baby
  • 1 φλυτζάνι αρακά
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλυτζανάκι άνηθο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το λαδολέμονο: Στο μπλέντερ του μίξερ σας χτυπάτε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την κάππαρη και δύο κουταλιές της σούπας νερό. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές το βάζετε σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά ταυτόχρονα και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μόλις απορροφηθεί το νερό περιχύνετε με το λεμόνι και πασπαλίζετε με τον άνηθο. Αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν ελαφρώς.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του ψαριού και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου σας στους 200C για 7 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.

Σερβίρετε από δύο φιλέτα σε κάθε πιάτο, περιχύνετε με το dressing της κάππαρης και γαρνίρετε με τα λαχανικά που ήδη έχουν χλιαρέψει.