Πιωμένοι… οδηγούσαν κατά τη διάρκεια της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας οι οδηγοί στην Κρήτη, με τς παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. στο νησί στο περασμένο τριήμερο να ανέρχονται στις 1.224, βάσει των επίσημων στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ!

Σε όλη την Κρήτη συγκροτήθηκαν 158 συνεργεία ελέγχων, με την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος να είναι η πρώτη σε αριθμό παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως διευκρίνισε το προσωπικό της Τροχαίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ελέγχθηκαν 4.328 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.224 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 51 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, οι 95 μη χρήση κράνους, 94 οδηγοί δεν χρησιμοποιούσαν ζώνη ασφαλείας και 118 οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ακόμα 47 οδηγοί έκαναν χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 12 κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 13 έκαναν αντικανονικό προσπέρασμα και 31 αντικανονικούς ελιγμούς, ενώ 32 οδηγοί παραβίασαν τον κόκκινο σηματοδότη.

Εκτός των ανωτέρω, τα συνεργεία της Τροχαίας κατέγραψαν ακόμα 731 παραβάσεις διαφόρων διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.