Με… χημικά υποδέχτηκαν τα ΜΑΤ επί της οδού Ηρώδου Αττικού τους συνταξιούχους που ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κοτζιά.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκατοντάδες συνταξιούχοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των συντάξεών τους.

Περνώντας από την Βουλή, έβλεπαν τον κλοιό των ΜΑΤ να σφίγγει γύρω τους. Όταν επεχείρησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία που προχώρησε σε ρίψεις δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότων-λάμψης.

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

1

2

7

Τόσκας: «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τα χημικά – Θα απαγορευτεί η χρήση τους στις επόμενες πορείες»

Την πολιτική ευθύνη της χρήσης χημικών κατά των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας ανέλαβε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, έχει δοθεί εντολή από εδώ και στο εξής να μην γίνεται χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις συνταξιούχων και εργαζομένων.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά την διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στην συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού». Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

3

«Φθάνει πια»

Με συνθήματα όπως «Φθάνει πια», «Σεβαστείτε την Τρίτη Ηλικία», «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους το πρωί της Δευτέρας για να διαδηλώσουν κατά των νέων περικοπών στις συντάξεις τους, στο πλαίσιο των αλλαγών που ψηφίστηκαν από την Βουλή και περιλαμβάνονται στο νέο Ασφαλιστικό που φέρει την υπογραφή του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

11

Πηγή