Χορτόπιτα με φύλλο ολικής άλεσης του φίλου Πρόδρομου Σ. Αποστολίδη. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

Υλικά για το φύλλο

  • 600 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξύδι
  • 300 γρ. νερό
  • 10 γρ. αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

  • 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι λάπατα
  • 1/2 ματσάκι μυρώνια
  • 1 χούφτα βρώμη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Ετοίμασα το ζυμάρι για το φύλλο και το έβαλα από βραδύς στο ψυγείο για να ωριμάσει και να αποκτήσει ελαστικότητα. Άνοιξα δέκα φύλλα των 100 γραμμαρίων.

Βήμα 2

Για τη γέμιση, τσιγάρισα σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια και στη συνέχεια έριξα και τα υπόλοιπα υλικά να πάρουν μια βράση. Έριξα και τη βρώμη για να απορροφήσει τα υγρά.

Βήμα 3

Έψησα στους 200 βαθμούς για μια ώρα στην κάτω σχάρα και τα τελευταία δέκα λεπτά στον πάτο του φούρνου για να εξασφαλίσω το σωστό ψήσιμο των κάτω φύλλων. Καλή απόλαυση!

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...