Στόχος του αρμόδιου υπουργού, όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης και στην Ασφάλεια Αττικής, είναι ο αριθμός αυτών των αστυνομικών να ανέλθουν σε 2.000, οι οποίοι θα ενισχύσουν υπηρεσίες πρώτης γραμμής όπως Αμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ., Υποδιευθύνσεις και Τμήματα Ασφαλείας και ΜΑΤ. Πρώτιστο μέλημα της νέας πολιτικής ηγεσίας είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και εμφανούς αστυνόμευσης σε όλες τις γειτονιές της Αττικής με την ενίσχυση υπηρεσιών πρώτης ανταπόκρισης στις κλήσεις των πολιτών.Αστυνομικοί τέλος για μη εκλεγμένους αρχηγούς κομμάτων και βουλευτές


Ηδη χθες περίπου 115 αστυνομικοί, που είχαν πάρει φύλλα πορείας, παρουσιάστηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, και θα κατανεμηθούν σε «ερημωμένες» Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας και Τμήματα Ασφαλείας, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν επιπλέον 400, στους οποίους έχουν διακοπεί οι αποσπάσεις τους. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης, καθώς χθες βγήκαν επιπλέον 80 αστυνομικοί στους δρόμους ενισχύοντας την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ενώ αναμένεται η ενίσχυση με επιπλέον 500 αστυνομικούς.

Αποδυνάμωση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα δίκυκλης αστυνόμευσης ξεκίνησε με 2.100 αστυνομικούς, κατέληξε στους 1.000 και πριν 10 ημέρες οι διαθέσιμοι ήταν 700-800 αστυνομικοί. Στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας βλέπουν φυσικά με θετικό πρόσημο την ενίσχυσή της, με την προϋπόθεση αγοράς μοτοσυκλετών, σοβαρής συντήρησης των παλιών και φυσικά προμήθειας εξοπλισμού ασφαλείας, όπως κράνη, μπουφάν, μπότες κ.ά.

Αυτή η αιφνιδιαστική διακοπή των αποσπάσεων αστυνομικών παρουσιάζει κάποια πρόσκαιρα προβλήματα, καθώς αρκετοί από τους αστυνομικούς που επιστρέφουν στις οργανικές τους θέσεις βρίσκονται σε κανονικές άδειες και θα λάβουν φύλλα πορείας μετά τη λήξη τους, ενώ κάποια άλλοι λαμβάνουν τώρα, με αποτέλεσμα αυτή η ενίσχυση να μη γίνεται άμεσα ορατή, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να είναι αισιόδοξοι ότι από Σεπτέμβριο θα υπάρχει πιο καθαρή αριθμητική εικόνα και κατανομή του προσωπικού.

Επανεξέταση

Επίσης, το «επείγον» της νέας πολιτικής ηγεσίας για ενίσχυση συγκεκριμένων υπηρεσιών αδίκησε κάποιους αστυνομικούς που είχαν σοβαρούς λόγους για τους οποίους είχαν πάρει αποσπάσεις, κάτι που αναμένεται να διορθωθεί στην επανεξέταση της διακοπής τους, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις στελεχών του αρμόδιου υπουργείου και Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί πως και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί αντίστοιχες προσπάθειες ενίσχυσης κρίσιμων αστυνομικών υπηρεσιών, με την απομάκρυνση αστυνομικών από τη φύλαξη VIP, ωστόσο με «ταχυδακτυλουργικό» τρόπο επέστρεφε… διπλάσιος αριθμός. Αυτό είναι και το «στοίχημα» της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας, οι αστυνομικοί που ενισχύουν τις μάχιμες υπηρεσίες να παραμείνουν σε αυτές και στο πλευρό του πολίτη. Παράλληλα, οι αρμόδιες επιτροπές της ΕΛ.ΑΣ., που εξετάζουν και αξιολογούν την ανάγκη φύλαξης και προστασίας προσώπων, να είναι ορθότερες και χωρίς παρεμβολές, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν παρατηρήθηκε η απομάκρυνση φύλαξης από στόχους, οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν στόχοι βομβιστικών επιθέσεων. Εξάλλου χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετείχε και στη σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό παρουσία και του αρμόδιου επιτρόπου Δημ. Αβραμόπουλου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook