Εντυπωσιακά ολοκληρώθηκε η σεζόν του Παγκοσμίου Κυπέλλου Τριάθλου στο Μιγιαζάκι με θριαμβευτές την Αμερικανίδα Σάμερ Κουκ και τον Βέλγο Μάρτιν βαν Ρίελ.

Η Κουκ κατέκτησε το δεύτερο χρυσό για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τέτοια διοργάνωση μετά τη νίκη της πριν από μια εβδομάδα στο Τονγκγιεόνγκ.

Προβολή εικόνας στο TwitterΓια τον Βαν Ρίελ αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Βέλγος είχε κερδίσει ασημένιο στην Σαρασότα και χάλκινο στη Νότια Κορέα.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Μαζί με την Κουκ ανέβηκε στο πόντιουμ η Αμερικανίδα Τέιλορ Σπίβι που κατέκτησε το ασημένιο και η Έμα Τζάκσον από την Αυστραλία που πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Προβολή εικόνας στο TwitterΣτους άνδρες ο Ισπανός Βισέντε Χερνάντεζ κατέκτησε την δεύτερη θέση ενώ ο Αντρέας Σίλνινγκ από τη Δανία που τερμάτισε τρίτος.
Η κούρσα ξεκίνησε από το Μιγιαζάκι, για δεύτερη φόρα στην ιστορία της διοργάνωσης και επίσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ήταν ο τελευταίος αγώνας της σεζόν. Ολοκληρώνοντας μια εντυπωσιακή χρονιά που περιελάμβανε συνολικά 15 στάσεις σε όλο τον κόσμο.