Ο ποδοσφαιριστής Γκάρι Νέβιλ είχε στο μυαλό του μια εικόνα ενός τεράστιου λουλουδιού στην κορυφή ενός λόφου, αλλά δεν ήξερε τι ακριβώς ήταν αυτό που έβλεπε συχνά στα… όνειρά του.

Μέχρι που το αρχιτεκτονικό γραφείο Make Architects τού έδωσε μια καλή εξήγηση: Αυτό είναι το σπίτι των ονείρων σου, διαμορφωμένο σαν ένα τεράστιο «αφηρημένο» λουλούδι στο έδαφος, ή καλύτερα κάτω από αυτό!

Το «υπόγειο» σπίτι κατασκευάστηκε σχεδόν «αόρατο» επάνω σε έναν λόφο, δένοντας αρμονικά με το τοπίο, καλύπτοντας μια έκταση 10.000 τετραγωνικών ποδιών, αρχιτεκτονικά τολμηρό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, ολόκληρη η κατοικία εξαπλώνεται κάτω από το έδαφος, ενώ επάνω στο λόφο οι χώροι του μοιάζουν με τεράστια πέταλα λουλουδιού, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της οικογένειας.

Τοπικά υλικά και παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής χρησιμοποιήθηκαν, ενώ ηλιακοί συλλέκτες και οι ανεμογεννήτριες παράγουν βιώσιμη ενέργεια. Με λίγα λόγια: Αυτό το σπίτι είναι τόσο «πράσινο» όσο ο περιβάλλων χώρος.

Τα δωμάτια έχουν απρόσκοπτη θέα, ενώ το φως του ήλιου πλημμυρίζει τους χώρους από τα μεγάλα παράθυρα αλλά και από τα ανοίγματα στην «οροφή». Η εσωτερική διακόσμηση κινείται σε μίνιμαλ γραμμές, με έμφαση στο ξύλο, στην πέτρα και στο γυαλί.

«Ποτέ δεν φανταζόταν ένα τόσο διαφορετικό σπίτι. Όμως φαίνεται να το απολαμβάνει στο έπακρο, γιατί είναι και αυτό τόσο ξεχωριστό όσο ο ίδιος», λένε οι αρχιτέκτονες για τον ιδιοκτήτη.

 

 

Σχόλια

σχόλια