Μετά τη θύελλα αντιδράσεων και την σφοδρή κριτική που δέχτηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, ο «Guardian» ακύρωσε το πακέτο διακοπών που διαφημιζόταν ως εκδρομή… στην Ελλάδα της κρίσης!

Tουριστικό πακέτο 2.850 ευρώ ανά άτομο με θέμα την… ελληνική κρίση!

Ο εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού ομίλου Guardian, μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε σχετικά τα εξής: «Ο Guardian συνεργάζεται με την Political Tours για να προσφέρει πληροφοριακά ταξίδια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες για ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν την κατανόηση που έχουν του πολιτικού και κοινωνικού τοπίου σε αυτά τα μέρη. Κατόπιν σκέψης διακόπτουμε αυτό το πρόγραμμα ούτως ώστε να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας».

Θυμίζουμε ότι  η βρετανική εφημερίδα Guardian  είχε εξαγγείλειένα επταήμερο ταξίδι στην Ελλάδα αποκλειστικά για τους αναγνώστες της ώστε να δουν την Ελλάδα της κρίσης και τους μετανάστες που έχουν έρθει στην χώρα μας. 

Η περιήγηση στην Ελλάδα θα ξεκινούσε από τους αμπελώνες της Σάμου στην οποία κατέφθασε μεγάλος αριθμός προσφύγων και θα κατέληγε στην Αθήνα και τα προάστια της.

Στo πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνονταν η επαφή και συζήτηση με ανθρώπους που δουλεύουν σε ΜΚΟ, η επίσκεψη στην Πλατεία Συντάγματος και η συζήτηση με δημοσιογράφους και έναν πρώην υπουργό, η επίσκεψη στο Λιμάνι του Πειραιά στο οποίο βρέθηκε μεγάλος αριθμός προσφύγων και η συζήτηση με οικογένειες Ελλήνων αναφορικά με το πόσο τους επηρέασε η κρίση. Η τιμή του ταξιδιού ήταν στις 2,500 στερλίνες ανά άτομο ή αλλιώς 2.850 ευρώ και είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2019.

Σχόλια

σχόλια