Οι αστυνομικοί στο Lincolnshire χρησιμοποίησαν ένα βιντεοπαιχνίδι για να ακονίσουν την ικανότητά τους στην καταδίωξη και στην οδήγηση υψηλής ταχύτητας, στο πλαίσιο μιας νέας συνεργασίας μεταξύ του σώματος και του PlayStation.

Τέσσερις αστυνομικοί των ειδικών αποστολών από την Αστυνομία του Lincolnshire πέρασαν την ημέρα τους στο Silverstone, μετατρέποντας το νέο racing game Gran Turismo Sport σε σχολή οδήγησης υψηλής ταχύτητας.
 
Στους αστυνομικούς ζητήθηκε αρχικά να παρακολουθήσουν τον εναρκτήριο γύρο στην πίστα αγώνων με το περιπολικά τους, μάρκας BMW, και στη συνέχεια τους γυρίσουν το ίδιο γύρο στο βιντεοπαιχνίδι.

Οποιεσδήποτε περιοχές βελτίωσης, όπως η υποστροφή και η υπερστροφή, το καθυστερημένο φρενάρισμα, και η είσοδος στις στροφές με μεγάλη ταχύτητα αναγνωρίστηκαν από το GT Sport.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί επέστρεψαν στην πίστα για να δουν αν η προπόνηση σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας τους βοήθησε στην οδήγηση στον πραγματικό κόσμο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μερικοί από τους αστυνομικούς κατάφεραν να μειώσουν τους χρόνους τους και να ενισχύσουν την ομαλότητα και τη σταθερότητα στην οδήγησή τους.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος, Shaun West, δήλωσε: «Ποτέ δεν θα υπάρξει υποκατάσταση των παραδοσιακών μεθόδων κατάρτισης, αλλά πάντα αναζητούμε καινοτόμους τρόπους για να συμπληρώσουμε την εκμάθηση των αστυνομικών και του προσωπικού μας».

«Αν το Gran Turismo μπορεί να βοηθήσει στην εκπαίδευση οδηγών αγώνων παγκόσμιας κλάσης, τότε είμαστε πρόθυμοι να διερευνήσουμε αν θα μπορούσαν να προσφέρουν οτιδήποτε στους αστυνομικούς μας και να βοηθήσουν να επεκταθεί ο τρόπος που σκεφτόμαστε σχετικά με την εξέλιξή μας και να ανανεώσουμε τις μεθόδους κατάρτισής μας».

Και ο West πρόσθεσε: «Επίσης, είμαστε πολύ πρόθυμοι να προχωρήσουμε σε βιωματική μάθηση και να διερευνήσουμε αυτό το είδος εκπαίδευσης που αποδίδει τόσο σύντομα. Αναρωτιόμαστε συχνά: Τι μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι το προσωπικό μας εκπαιδεύεται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα, τις ανάγκες ενός εργατικού δυναμικού που εργάζεται ποικίλες ώρες, σε διάφορες τοποθεσίες, και έχει διαφορετικές ανάγκες και προσδοκίες των αντίστοιχων ρόλων;».

Σχόλια

σχόλια