Αύξηση εσόδων κατά 9% εκτιμά για το σύνολο του 2017 ο ΣΕΤΕ, σύμφωνα με τον επικεφαλής Ανδρέα Ανδρέαδη ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε πως τα τουριστικά έσοδα θα μπορούσαν να αυξηθούν ως και στα 14,5 δισ. ευρώ, μετά την πτώση τους κατά 6,4% στα 13,2 δισ. ευρώ το 2016. Οι αφίξεις τουριστών αναμένεται να αυξηθούν σε 27 εκατομμύρια επισκέπτες φέτος, από 25 εκατομμύρια πέρυσι. «Θα μπορούσαμε να δούμε ανάκαμψη στα 14,2-14,5 δις. ευρώ, που μεταφράζεται σε ετήσια άνοδο 9%», δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης, συμπληρώνοντας όμως πως «αυτές οι εκτιμήσεις είναι υπό όρους».

Αναφερόμενος σε διάφορες προκλήσεις ο κ. Ανδρεάδης επεσήμανε πως τα προβλήματα στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης πέρυσι δημιούργησαν πρόβλημα στις κρατήσεις για την Ελλάδα, που αποτελεί πύλη εισόδου για τους μετανάστες προς την Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αναγκαστούν να μειώσουν σημαντικά τις τιμές, κάτι που με τη σειρά του μείωσε τα έσοδα παρά την «κορύφωση» των αφίξεων.

«Η κατάσταση στην Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή απρόβλεπτη… Μετά τον Απρίλιο η ένταση θα αποκλιμακωθεί εμφανώς», σχολίασε, προσθέτοντας πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να «διατηρήσει την ψυχραιμία της».

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ανδρεάδης πάντως προειδοποίησε πως τα στοιχεία θα μπορούσαν να επηρεαστούν αν δεν κλείσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης. Αναφερόμενος στην επιστροφή των πιστωτών στην Αθήνα για να ξανα-ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις, είπε: «Ήταν ένα πρώτο βήμα όμως δεν έχουμε ακόμα συμφωνία. Αυτό είναι ένα σημαντικό ρίσκο, που θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση και τις αφίξεις, αν δεν υπάρξει ευτυχές τέλος».

Σχόλια

σχόλια

ΠΗΓΗsofokleousin
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ