Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξαιρεθεί από το μέτρο της επιβολής των δασμών από την Ουάσιγκτον στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου δεν ικανοποιήθηκε.

Γερμανικές αντιδράσεις στους αμερικανικούς δασμούς – «Να εξαιρεθεί η ΕΕ»

Την γνωστοποίηση έκανε σήμερα η επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό απεσταλμένο στις Βρυξέλλες.

«Δεν θα μας δόθηκαν άμεσες σαφείς απαντήσεις σχετικά με τη διαδικασία προκειμένου να εξαιρεθούμε και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα» επισήμανε η Μάλμστρομ σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Είμαστε ένας στενός σύμμαχος και εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ και υπό αυτήν την ιδιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξαιρεθεί από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν» από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε η Ευρωπαία επίτροπος.

Ξεσηκώθηκε η υφήλιος για τους δασμούς που επιβάλλει ο Τραμπ

Εξηγήσεις ζητήθηκαν σήμερα από τον αντιπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, που μετέβη στις Βρυξέλλες για μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό με την Σεσίλια Μάλμστρομ και τον υπουργό Οικονομίας της Ιαπωνίας Χιροσίγκε Σέκο. Η Ιαπωνία, όπως η ΕΕ, αξιώνει να εξαιρεθεί από την επιβολή των τελωνειακών δασμών των ΗΠΑ.

«Η συζήτηση ήταν ειλικρινής στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει» από τους αμερικανικούς δασμούς, διευκρίνισε η Μάλμστρομ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να επιβάλει δασμούς ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου.

Ο Τραμπ υπέγραψε τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο

Η Ευρώπη πραγματοποίησε εξαγωγές χάλυβα ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και αλουμινίου 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2017 προς τις ΗΠΑ.

Σχόλια

σχόλια