Η Νότια Κορέα δημιούργησε μία επίλεκτη ομάδα στρατιωτών που έχει ως απώτερο στόχο… τον αποκεφαλισμό του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σε περίπτωση πολέμου μεταξύ των δύο χωρών.

Η ομάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «The Korea Time», απαρτίζεται από περίπου 1.000 ειδικά εκπαιδευμένους στρατιώτες.

Οι Νοτιοκορεάτες κομάντο είναι σε επιχειρησιακή δράση από την περασμένη Παρασκευή και ο τρόπος εκπαίδευσης και δράσης τους στηρίχθηκε σε αμερικάνικα και βρετανικά πρότυπα και συγκεκριμένα στη Δύναμης Δέλτα, των Πρασίνων Μπερέ και της βρετανικής δύναμης SEAL.

Η ομάδα, που προς το παρόν λέγεται «ομάδα αποκεφαλισμού», ελλείψει επίσημης ονομασίας, δεν έχει ως μόνο καθήκον τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά θα αναλάβει επίσης την απομάκρυνση κορυφαίων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας από την ηγεσία και θα φροντίσει για την καταστροφή των πυρηνικών και πυραυλικών εγκαταστάσεων του απομονωμένου καθεστώτος.

Οι Αρχές είχαν προγραμματίσει να θέσουν σε δράση την ομάδα το 2019, όμως η συνεχώς εντεινόμενη προκλητικότητα από πλευράς της γείτονος χώρας, άλλαξε τα σχέδια.

 

Σχόλια

σχόλια