Βαρκελώνη, Ισπανία

Μία κοπέλα φωνάζει υπέρ της απόσχισης μαζί με άλλους διαδηλωτές, κόντρα στην ισπανική εθνική αστυνομία η οποία απομακρύνει τους υποστηρικτές του δημοψηφίσματος έξω από το σχολείο Ramon Llull, το οποίο έχει εκχωρηθεί ως εκλογικό τμήμα από την κυβέρνηση της Καταλονίας.

Φωτογραφία: Emilio Morenatti / AP

Βαρκελώνη, Ισπανία

Η ισπανική αστυνομία απομακρύνει με βία τους πιθανούς ψηφοφόρους καθώς προσπαθούν να φτάσουν σε εκλογικό τμήμα.

Φωτογραφία: Manu Fernandez / AP

Βαρκελώνη, Ισπανία

Οι πυροσβέστες ενώνουν την δύναμή τους με τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας ημέρας απεργίας. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι ομαδικές ομάδες υπέρ της ανεξαρτησίας παροτρύνουν τους εργαζόμενους να διεξάγουν μερικές ή ολοήμερες απεργίες σε όλη την Καταλονία για να διαμαρτυρηθούν για την βαναυσότητα της αστυνομίας κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος.

Φωτογραφία: Manu Fernandez / AP

Λας Βέγκας, Νεβάδα, ΗΠΑ

Άνθρωποι τρέχουν στο φεστιβάλ μουσικής country Route 91 μετά από τρομοκρατική επίθεση από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay στο Λας Βέγκας. Τουλάχιστον 59 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο μεγαλύτερο μακελειό της σύγχρονης ιστορίας των ΗΠΑ.

Φωτογραφία: David Becker / Getty Images

Λας Βέγκας, Νεβάδα, ΗΠΑ

Αγρυπνία υπό το φως των κεριών για τα θύματα του μεκελειού. Ο δολοφόνος ελεύθερος σκοπευτής Stephen Paddock, ήταν ένας 64χρονος ντόπιος άνδρας που βρέθηκε νεκρός όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο δωμάτιό του, όπου βρήκαν 17 όπλα.

Φωτογραφία: Drew Angerer / Getty Images

Ukhiya, Μπαγκλαντές

Ένας πρόσφυγας Rohingya μεταφέρει το παιδί του στο στρατόπεδο προσφύγων Balukhali. Το Μπαγκλαντές αναφέρει ότι 5.000 άμαχοι διασχίζουν τα σύνορα κάθε μέρα.

Φωτογραφία: Fred Dufour / AFP / Getty Images

Teknaf, Μπαγκλαντές

Μία πρόσφυγας Rohingya πλένει το μωρό της στον ποταμό Ναφ αφού διασχίσει τα σύνορα της Μιανμάρ.

Φωτογραφία: Fred Dufour / AFP / Getty Images

Hawija, Ιράκ

Οι ιρακινές δυνάμεις παρακολουθούν μία έκρηξη καθώς προχωρούν προς το ισραηλινό προπύργιο του Hawija κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για να ανακαταλάβουν την πόλη από τους τζιχαντιστές.

Φωτογραφία: Ahmad al-Rubaye / AFP / Getty Images

Hawija, Ιράκ

Οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από μαχητές Hashed al-Shaabi, προχωρούν προς το ισλαμικό κρατικό προπύργιο του Hawija. Το τελευταίο προπύργιο του Isis στο βόρειο Ιράκ έχει καταληφθεί, ανέφερε ο στρατός.

Φωτογραφία: Ahmad al-Rubaye / AFP / Getty Images

Humacao, Πουέρτο Ρίκο

Ένα αυτοκίνητο κινείται σε κατεστραμμένο δρόμο από τον τυφώνα Μαρία.

Φωτογραφία: Ricardo Arduengo / AFP / Getty Images

Jayuya, Πουέρτο Ρίκο

Οι κάτοικοι ταξιδεύουν με ένα άλογο δίπλα από κτίρια που καταστράφηκαν από τον τυφώνα Μαρία.

Φωτογραφία: Carlos Barria / Reuters

Μόναχο, Γερμανία

Οι επισκέπτες ταξιδεύουν σε λούνα πάρκ κατά την τελευταία μέρα του φετινού Oktoberfest.

Φωτογραφία: Michael Dalder / Reuters

Παρίσι, Γαλλία

Ένα μοντέλο φοράει μία δημιουργία για την εορταστική / καλοκαιρινή συλλογή Vivienne Westwood 2018, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού.

Φωτογραφία: Francois Mori / AP

Πιονγιάνγκ, Βόρεια Κορέα

Η σεφ Ryu Gyong-hui σε περίπτερό της έξω από μία εμπορική έκθεση στην Πιονγκγιάνγκ.

Φωτογραφία: Ed Jones / AFP / Getty Images

Imjingak, Νότια Κορέα

Ένας πρόσφυγας της Βόρειας Κορέας κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη του Imjingak προετοιμάζεται να εκτελέσει μία τελετουργία για συγγενείς που εγκατέλειψαν τα σύνορα. Το ετήσιο φεστιβάλ συγκομιδής Chusok, είναι μία γιορτή που διαρκεί μία εβδομάδα, κατά την οποία οι οικογένειες προσφέρουν συνήθως ευχαριστίες και προσευχές στους προγόνους τους.

Φωτογραφία: Ed Jones / AFP / Getty Images

Λευκωσία Κύπρος

Έλληνες στρατιώτες συμμετέχουν σε στρατιωτική παρέλαση που σηματοδοτεί το 57ο έτος ανεξαρτησίας της διαιρεμένης Κύπρου. Η Κύπρος έχει χωριστεί από το 1974, όταν η Τουρκία εισέβαλε στο νησί. Η Κύπρος απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Βρετανία το 1960.

Φωτογραφία: Πέτρος Καραντζιάς / ΑΠ

Κίεβο, Ουκρανία

Διαδηλωτές «πυροδότησαν» πυροσβεστήρες σε ένα βενζινάδικο στο Κίεβο. Οι ακτιβιστές ισχυρίστηκαν ότι η ιδιωτική εταιρεία αερίου OKKO άρχισε τις κατασκευές κτηρίων χωρίς την άδεια των αρχών της πόλης.

Φωτογραφία: Efrem Lukatsky / AP

Ιερουσαλήμ

Ένας υπερ-ορθόδοξος Εβραίος κουβαλάει κλαδιά φοίνικα για την οροφή του σουκά του, μια προσωρινή καλύβα που κατασκευάστηκε για την εβδομαδιαία εβραϊκή γιορτή του Sukkot, τη γιορτή των Tabernacles, στην υπερ-ορθόδοξη γειτονιά του Mea-Shearim.

Φωτογραφία: Menahem Kahana / AFP / Getty Images

Λονδίνο, Αγγλία

Μια αλεπού, του είδους vulpes vulpes, χασμουριέται μετά την αναρρίχησή της σε μια κληματαριά.

Φωτογραφία: Matt Dunham / AP

Μάτο Γκρόσο, Βραζιλία

Ένα τζάγκουαρ σκότωσε ένα κίτρινο ανακόντα στον ποταμό Cuiaba. Το αιλουροειδές είδε το φίδι να ξεκουράζεται στην όχθη του ποταμού και το κυνήγησε στα ρηχά νερά. Έχουν παρατηρηθεί πολύ λίγες τέτοιες περιπτώσεις και ελάχιστες φωτογραφίες είναι γνωστό ότι υπάρχουν.

Φωτογραφία: Chris Brunskill / Getty Images

 

Σχόλια

σχόλια