Είναι μάλλον αδύνατον να μην έχετε πετύχει κάπου στο ίντερνετ την viral φωτογραφία της δασκάλας από την παρέλαση στο Ναύπλιο.

Οι φωτογραφίες σάρωσαν τα social media και προκάλεσαν διχογνωμία… Στο σχετικό γκάλοπ που είναι σε εξέλιξη στα ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ  διαφαίνεται μια τάση για το πώς αντιμετωπίστηκε η εμφάνιση αυτή.

Ένα 24ωρο μετά την παρέλαση, η δασκάλα δηλώνει μάλλον ξαφνιασμένη με το πόσο μεγάλη διάσταση πήρε το φόρεμα και το στιλ της.

Ονομάζεται Ιφιγένεια Γουγουτσά και τελικά δεν είναι από το Ναύπλιο, αλλά από την Θεσσαλονίκη.

Είναι απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στις δηλώσεις που έκανε στο protothema αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά». «Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έγινε τόσος ντόρος σχετικά με την εμφάνισή μου στην παρέλαση» λέει και εξηγεί ότι εξεπλάγη από την διάσταση που έλαβε στα Μέσα Ενημέρωσης η παρουσία της στην παρέλαση.

«Ούτε καν το φανταζόμουν ότι ο κόσμος θα ασχολείτο με τι φόρεμα έχω επιλέξει να βάλω στην παρέλαση. Είναι αδιανόητο» και προσθέτει ότι κάθε χρόνο, σε κάθε μαθητική παρέλαση είναι εκεί διότι πιστεύει πως έτσι τιμά τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας.

«Είμαι μια εκπαιδευτικός που πάντα θέλω να τιμώ τους ήρωες και να είμαι πάντα παρούσα στις μαθητικές παρελάσεις» τονίζει και  επισημαίνει ότι το να είναι κάποιος δάσκαλος είναι ένα κοινωνικό λειτούργημα. «Διαμορφώνει προσωπικότητες και σφυρηλατεί ανθρώπους».

«Η συμμετοχή λοιπόν σε μια εθνική παρέλαση όπως αυτή της 28ης Οκτωβρίου γεμίζει με υπερηφάνεια τους μαθητές που παρελαύνουν αλλά και τους δασκάλους που τους συνοδεύουν. Ζούμε σε μια εποχή που το φαίνεσθαι επικρατεί έναντι του είναι. Σε μια κοινωνία που τα μέλη της είναι πιο εύκολο να κρίνουν βάσει της εικόνας παρά του χαρακτήρα. Άλλωστε σε όλους μας είναι γνωστή η λαϊκή ρήση που λέει ότι «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά»», καταλήγει.

 

 

Σχόλια

σχόλια