Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Εγκρίθηκε η πληρωμή Μαίου για το ΚΕΑ

65

Εγκρίθηκε η καταβολή της πληρωμής μηνός Μαΐου των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Η πληρωμή θα γίνει σε 195.584 δικαιούχους.

Συγκεκριμένα με την απόφαση Αχτσιόγλου εκγρίνεται η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 43.989.884,06 € (σαράντα τρία εκατομμύρια εννιακόσιες ογδόντα εννέα χιλιάδες οκτακόσια ογδόντα τέσσερα ευρώ και έξι λεπτά) για την πληρωμή μηνός Μαΐου σε 195.584 (εκατόν ενενήντα πέντε χιλιάδες πεντακόσιους ογδόντα τέσσερις) δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος και πίστωση των καρτών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή αλλά θα γίνει τις τελευταίες πέντε εργάσιμες ημέρες του μήνα και συγκεκριμένα το διάστημα από 25 εως 31 Μαίου 2017.

Η πληρωμή του ΚΕΑ – Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Σχόλια

σχόλια