Τι είναι αυτό που κάνει δύο ανθρώπους να έρχονται κοντά, να «κολλάνε» και να μένουν για πάντα μαζί; Μη βιαστείτε να πείτε «τα αρμονικά τους ζώδια» γιατί αυτό δεν ισχύει πάντα.

Έξω στη ζωή συναντάμε άπειρες περιπτώσεις σχέσεων που πήγαν στραβά παρ’ όλο που τα μέλη τους είχαν αρμονικά ζώδια. Από την άλλη, συναντάμε συχνά ζευγάρια που βρίσκονται πολύ καιρό μαζί και τα πηγαίνουν καλά παρ’ όλο που τα ζώδια των μελών τους δεν είναι συμβατά. Επομένως, ο υποτιθέμενα αλάνθαστος κανόνας «για να έχουμε μια ευτυχισμένη σχέση θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρές αρμονικές αλληλο-επιδράσεις ανάμεσα στα ωροσκόπια των μελών της» κάθε άλλο παρά αλάνθαστος είναι τελικά. Αν τον ακολουθούμε τυφλά μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεων…

Στην πραγματικότητα, η αστρολογία και η «Συναστρία» (ο κλάδος της αστρολογίας που ειδικεύεται στις ανθρώπινες σχέσεις, ειδικά στις ερωτικές εκείνες) μας ανοίγουν δυνατότητες που πάνε πολύ πέρα από αυτόν τον κανόνα. Κάντε μόνοι σας μία σφυγμομέτρηση ρωτώντας τα ζώδια των γνωστών σας ζευγαριών. Με έκπληξη θα διαπιστώσετε ότι σε πολλά ζευγάρια τα ζώδια των δύο παρτενέρ είναι δυσαρμονικά μεταξύ τους!

Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Όταν τα «Φώτα» (Ήλιος – Σελήνη) των μελών μίας σχέσης βρίσκονται σε δυσαρμονικά ζώδια τότε πυροδοτείται ανάμεσα στους δύο μία ιδιαίτερη διαδικασία που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «αναθεωρητική ενεργειακή αντιπαράθεση». Αν αυτή η διαδικασία κινηθεί σε δημιουργικά πλαίσια τότε μπορεί να αναδυθεί στην επιφάνεια ένα δυναμικό σφυρηλάτησης ισχυρότατων δεσμών ανάμεσα στα μέλη μίας τέτοιας σχέσης (με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα Φώτα τους δεν σχηματίζουν μεταξύ τους δυσαρμονική όψη ακριβείας)!

Για να εξετάσουμε καλύτερα το ζήτημα των σχέσεων ανάμεσα σε δυσαρμονικά ζώδια θα ασχοληθούμε με μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης όλων των εποχών: εκείνης του πρίγκηπα Edward (Δούκα του Windsor) και της Wallis Simpson (Δούκισσα του Windsor).

Το μεγαλείο της αγάπης τους πηγάζει από το γεγονός ότι ο πρίγκιπας εγκατέλειψε το θρόνο της Αγγλίας προκειμένου να παντρευτεί την «θνητή» (και ήδη διαζευγμένη δύο φορές ) Wallis Simpson. Αν αυτό δεν είναι αγάπη τότε τι είναι; Οι δύο έμειναν μαζί για 30 χρόνια – το υπόλοιπο της ζωής τους ουσιαστικά. Τέτοια ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η δική τους ήταν πραγματική αγάπη. Οι Edward και Wallis έμειναν μαζί όχι για κάποιους ωφελιμιστικούς λόγους αλλά επειδή πραγματικά το ήθελαν, επειδή ένοιωθαν καλά ο ένας δίπλα στον άλλο.

Μία τέτοια «αιώνια αγάπη» θα περιμέναμε να έχει μια εξαιρετικά αρμονική «Συναστρία». Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως η Συναστρία αυτών των δύο μυθικών εραστών είναι έντονα δυσαρμονική – αν την αναλύσουμε ακολουθώντας τις παραδοσιακές «συναστριακές» συνταγές. Υπάρχει όμως μια άλλη τεχνική που ερευνά βαθύτερα το «συναστριακό δυναμικό» μίας σχέσης, μια τεχνική που προσωπικά ονομάζω «Λανθάνουσα Συναστρία». Πιστεύω λοιπόν ότι το μυστικό της επιτυχίας του συγκεκριμένου επιφανούς ζευγαριού – όπως και πολλών άλλων – βρίσκεται στη «λανθάνουσα» συναστρία τους!

Μη αρμονικά ζώδια

Πρώτα απ’ όλα, τα βασικά (ηλιακά) ζώδια τους είναι μη αρμονικά – για να μην πούμε δυσαρμονικά: Η Simpson ανήκει στο «αέρινο» ζώδιο των Διδύμων και ο Edward στο «νερένιο» ζώδιο του Καρκίνου. Επιπλέον, η Σελήνη του Edward είναι στους Ιχθείς (δείτε τα ωροσκόπια τους παρακάτω), σε μία εξαιρετικά δυσαρμονική θέση απέναντι στο ηλιακό ζώδιο της Wallis, τους Διδύμους. Σύμφωνα με την αστρολογική παράδοση αυτός είναι ένας πολύ αρνητικός παράγοντας, επειδή στο ωροσκόπιο ενός άνδρα η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον «εσώτερο» εαυτό του, την «anima» του, το είδος της ιδανικής θηλυκής φιγούρας προς την οποία έλκεται. Και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τον Edward ο οποίος – ενάντια σε κάθε κανόνα – «κουμπώνει» την anima του πάνω σε μια γυναίκα της οποίας η προσωπικότητα περιέχει τελείως διαφορετικά στοιχεία από αυτά που ο ίδιος επιθυμεί!

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη! Η Σελήνη της Wallis είναι στο Ζυγό, δημιουργώντας μια όψη τετραγώνου (ζώδιο προς ζώδιο) με τον Ήλιο του Δούκα στον Καρκίνο. Ανακαλύπτουμε πάλι εδώ ένα στοιχείο δυσαρμονίας ανάμεσα στα «Φώτα» τους, μία σύγκρουση του εσωτερικού κόσμου της Wallis με την εξωτερική προσωπικότητα του Edward. Φαίνεται περίεργο να έχει το συγκεκριμένο ζευγάρι – που θεωρείται σαν ένα από το πιο λαμπερά του προηγούμενου αιώνα – τόσο δυσαρμονικά στοιχεία. Ακόμα και οι κοινοί Ωροσκόποι τους δεν αρκούν για να αντισταθμίσουν το γεγονός αυτής της έντονης δυσαρμονίας (οι Ωροσκόποι τόσο του Edward όσο και της Wallis είναι στον Υδροχόο – αν και υπάρχουν αστρολόγοι που ισχυρίζονται ότι η Wallis έχει Ωροσκόπο Καρκίνο). Οι κοινοί Ωροσκόποι τους μιλούν περισσότερο για κάποιο κοινό υπόβαθρο και για μια έλξη που κορυφώθηκε κυρίως κατά τα πρώτα στάδια της σχέσης τους. Σε κάθε περίπτωση, οι κοινοί Ωροσκόποι δεν αποτελούν από μόνοι τους ικανό αστρολογικό στοιχείο για να «δεσμεύσουν» μακροχρόνια δύο άτομα. Πώς έζησε λοιπόν αυτό το ζευγάρι ευτυχισμένο για τόσο πολύ καιρό;

Λανθάνον Στοιχείο # 1: Ασύμβατη Σύνοδος

Δεν πρόκειται να πάρουμε ικανοποιητική απάντηση σε αυτό το ερώτημα παρά μόνο αν εφαρμόσουμε εδώ την τεχνική της «Λανθάνουσας Συναστρίας». Ρίχνοντας μία πρώτη ματιά στα ωροσκόπια τους, ο Edward και η Wallis φαίνεται να έχουν πολύ λίγα κοινά. Δεν έχουν μεγάλες ομοιότητες (εκτός από κοινούς Ωροσκόπους). Τα σημαντικότατα ηλιακά και σεληνιακά τους ζώδια κάθε άλλο παρά αρμονικά είναι! Υπάρχουν όμως κάποια «λανθάνοντα» συναστριακά στοιχεία που – αν και δε διακρίνονται εύκολα – είναι ζωτικής σημασίας! Θα πρέπει λοιπόν να βουτήξουμε βαθύτερα στη Συναστρία τους για να κατανοήσουμε τις «μυστικές ενέργειες» που τους έφεραν κοντά και τους ένωσαν.

Πρώτα απ’ όλα, τα βασικά ζώδια τους είναι μεν δυσαρμονικά αλλά οι αντίστοιχοι Ήλιοι τους βρίσκονται πολύ κοντά στο ζωδιακό κύκλο, απέχοντας μόλις 3 μοίρες ο ένας από τον άλλο. Επομένως οι Ήλιοι τους – αν και σε διαφορετικά ζώδια – σχηματίζουν στην πραγματικότητα μία όψη συνόδου. Αυτό το είδος συνόδου το ονομάζουμε «ασύμβατο», επειδή έρχεται σε αντίθεση με την κλασική (βασισμένη στο ίδιο ζώδιο) έννοια του τι είναι σύνοδος. «Ασύμβατη σύνοδος» ή όχι, το γεγονός παραμένει ότι οι Ήλιοι των Edward και Wallis βρίσκονται σε σύνοδο και επομένως μοιράζονται κάποια στοιχεία. Θα λέγαμε λοιπόν ότι οι εξωτερικές τους προσωπικότες έχουν ένα κάποιο βαθμό συγγένειας.

Λανθάνον Στοιχείο # 2: Ασύμβατο Τρίγωνο

Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι η λανθάνουσα όψη τριγώνου που σχηματίζεται από τη Σελήνη του Edward και τον Ήλιο της Wallis. Και αυτή η όψη είναι «ασύμβατη», αφού έχουμε εδώ μία πολύ αρμονική όψη να σχηματίζεται ανάμεσα σε πλανήτες που βρίσκονται σε ζώδια που θεωρούνται εξαιρετικά δυσαρμονικά μεταξύ τους (Ιχθείς – Δίδυμοι). Παρ’ όλα αυτά όμως, η Σελήνη του Edward και ο Ήλιος της Wallis απέχουν μεταξύ τους περίπου 120 μοίρες – σχηματίζοντας έτσι όψη τριγώνου μεταξύ τους, μία κρίσιμη όψη για να «κουμπωθεί» τελικά ο εσωτερικός κόσμος του Edward με την κατά τα άλλα δυσαρμονική απέναντι του εξωτερική προσωπικότητα της Wallis.

Λανθάνον Στοιχείο # 3: Αμοιβαία ‘Εμφαση του Πέμπτου Οίκου

Η Συναστρία των δύο αυτών θρυλικών εραστών γίνεται ακόμη πιο σημαντική αν προχωρήσουμε πέρα από τα ζώδια και λάβουμε υπ’όψιν μας π.χ. και τους Οίκους μέσα στους οποίους βρίσκονται τα Φώτα τους. Ο Ήλιος της Wallis βρίσκεται στον Πέμπτο Οίκο της. Από τη στιγμή όμως που ο Πέμπτος Οίκος βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ζώδιο του Λέοντα (σύμφωνα με τη λογική: ο Πρώτος Οίκος φέρει στοιχεία του Κριού, ο Δεύτερος στοιχεία του Ταύρου, ο Τρίτος των Διδύμων κ.ο.κ.) σε αυτή την περίπτωση προκύπτει ότι η Wallis έχει ένα «λανθάνοντα» βασιλικό Ήλιο στο Λέοντα! Όμως και ο Ήλιος του Edward βρίσκεται στον Πέμπτο Οίκο του δικού του ωροσκοπίου, παρέχοντας του επίσης «λιονταρίσια» στοιχεία. Αμφότεροι οι Ήλιοι τους λοιπόν βρίσκονται μέσα στο φυσικό τους Οίκο (τον Πέμπτο), δίνοντας δύο άτομα ακτινοβόλα, κυριαρχικά, αριστοκρατικά. Αναμφίβολα αυτή η κοινή έμφαση του Πέμπτου Οίκου δημιούργησε μια ισχυρή αίσθηση «κοινότητας» ανάμεσα τους.

Το «κερασάκι στην τούρτα» το βάζει ο Ήλιος της Wallis ο οποίος «πέφτει» στον Πέμπτο Οίκο του Edward. Η συγκεκριμένη οικοθέτηση «λιονταροποιεί» ακόμη περισσότερο τον Ήλιο της Δούκισας. Χάρη στην Συναστρία τους η Wallis Simpson γινόταν μία πολύ φωτεινή και αριστοκρατική Λιονταρίνα (ειδικά τις στιγμές που βρισκόταν δίπλα στο Δούκα!).

Λανθάνον Στοιχείο # 4: «Συγγενικές ενέργειες» στα Φώτα

Η Wallis γεννήθηκε κάτω από το ζώδιο των Διδύμων και είχε Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού. Η Σελήνη της βρίσκεται στον Όγδοο οίκο της, συνεπώς παίρνει κάποια «σκορπίσια» χαρακτηριστικά (ο ‘Ογδοος Οίκος αντιστοιχεί στο ζώδιο του Σκορπιού). Αυτή η Σελήνη της δίνει έναν πολύ ισχυρό και διεισδυτικό ψυχισμό και ένα χαρακτήρα γεμάτο ερωτισμό και πάθος! Παράλληλα δε αυτή η «σκορπίσιας» χροιάς Σελήνης είναι απόλυτα συμβατή με τον «καρκινίσιο» Ήλιο και την «ψαρίσια» Σελήνη του Edward (αφού και τα τρία αυτά ζώδια είναι του «νερού», είναι ζώδια που αρέσκονται στο να βιώνουν βαθιά συναισθήματα και στο να συγχωνεύονται ψυχικά με τους άλλους).

Ο Ήλιος του Edward σχηματίζει μια σκληρή όψη τετραγώνου με τον ισχυρό Άρη του (στον Κριό). Το στοιχείο αυτό του προσδίδει υψηλή ενεργητικότητα, δυναμισμό και αρρενωπότητα. Παράλληλα όμως η σκληρή αυτή όψη δημιουργεί κάποια εξαιρετικά ανυπόμονα και εριστικά στοιχεία στο χαρακτήρα του (στοιχεία που ενισχύονται περαιτέρω από την παρουσία της Σελήνης του στον Πρώτο Οίκο του). Αλλά και η Wallis είχε πιθανώς μια εξίσου επιθετική και εριστική πλευρά, αφού ο Άρης της (επίσης στον Κριό) σχηματίζει μία τέλεια αντίθεση με την «σκορπίστικη» Σελήνη της στο Ζυγό. Αυτές οι ομοιότητες στους γενέθλιους χάρτες τους παράγουν «συγγενικές» πτυχές στο χαρακτήρα τους (θυμηθείτε εδώ ότι ο άντρας εκφράζεται περισσότερο μέσα από τον Ήλιο του ενώ η γυναίκα μέσα από τη Σελήνη της).

Η Σελήνη του Edward μέσα στον «παρορμητικό» Πρώτο Οίκο του φανερώνει την ανάγκη του να έχει στο πλευρό του μία πολύ δυναμική, διεκδικητική και ανεξάρτητη γυναίκα. Έτσι ακριβώς όμως ήταν η Wallis Simpson!

Λανθάνον Στοιχείο # 5: Αλληλεπίδραση Αφροδίτης – Ερμή

Η Wallis είχε στο ωροσκόπιο της μία σύνοδο Ήλιου – Αφροδίτης (και Σελήνη στο Ζυγό). Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο «Φώτα» της είχαν μία έντονα «Αφροδίτεια χροιά». Ίσως αυτό να εξηγεί τον ακαταμάχητο ερωτισμό της, την κομψότητα της, τους διπλωματικούς της τρόπους (τα ισχυρά γυναικεία θέλγητρα της δηλαδή που της παρείχαν την ικανότητα να αποκτά σχεδόν ότι ήθελε). Οταν ο Δούκας συνάντησε τη Wallis εκείνη δεν ήταν ούτε νέα (40 χρονών, πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της εποχής) ούτε πολύ όμορφη και ήδη δύο φορές διαζευγμένη. Παρ’ όλα αυτά η Wallis κατάφερε να μαγέψει ακαριαία και να «βάλει στα φουστάνια της» τον Edward!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αφροδίτη είναι ένας εξέχων πλανήτης στο ωροσκόπιο της Wallis. Η Αφροδίτη της βρίσκεται στην ακμή του γενέθλιου Τέταρτου Οίκο τους – ενός Οίκου που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Καρκίνου. Με αυτό τον τρόπο η Wallis αποκτά μία έντονα «καρκινίσια» πτυχή στην προσωπικότητά της (και όπως θυμάστε ο Edward είναι Καρκίνος!).

Η Αφροδίτη του Δούκα είναι επίσης ισχυρή, αφού βρίσκεται στον Ταύρο (στο ζώδιο που κυβερνά). Παράλληλα, η Αφροδίτη του βρίσκεται στον Τρίτο Οίκο του, που αντιστοιχεί στο ζώδιο των Διδύμων. Η θέση αυτή υποδηλώνει ότι το ιδανικό άλλο μισό του Edward θα ήταν μία γυναίκα ευφυής, νεανική, επικοινωνιακή, ευέλικτη – με άλλα λόγια μία γυναίκα Δίδυμοι όπως η Wallis.

Κατά καιρούς οι απόψεις τους συγκρούονταν και οι δυο τους λογομαχούσαν (ο Άρης του τετραγωνίζει τον Ερμή της). Γενικά, όταν υπήρχε «θέμα» μεταξύ τους εκείνη έχανε εύκολα την ψυχραιμία της και ο Edward την ένοιωθε τότε ανεξήγητα εχθρική απέναντι του. Διήγειραν πάντως έντονα νοητικά ο ένας τον άλλο και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σχέση τους, καθώς η Wallis είχε «πολυαστρία» (πολλούς πλανήτες) στους Διδύμους (σε ένα «ερμήσιο» ζώδιο που βρίσκεται μόνιμα σε αναζήτηση εγκεφαλικών ερεθισμάτων).

Λανθάνον Στοιχείο # 6: Αλληλεπίδραση Δία – Ποσειδώνα

Άλλο ένα κρίσιμο στοιχείο στη λανθάνουσα συναστρία τους είναι η σύνοδος που σχηματίζει ο Δίας του Edward με τον Ποσειδώνα αλλά και με σχεδόν όλους τους πλανήτες της πολυαστρίας της Simpson στους Διδύμους (ο Δίας θεωρείται παραδοσιακά στην αστρολογία ο «μεγάλος ευεργέτης»). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Wallis επωφελήθηκε από το γάμο της με το Δούκα. Οι δυο τους εξελίχτηκαν σε ένα πολύ ελεύθερο και ανοικτό ζευγάρι (ο Ουρανός του σχηματίζει αντίθεση με την Αφροδίτη της), σε ένα ζευγάρι καλλιεργημένο πνευματικά και κοινωνικά.

Η Wallis είναι Δίδυμοι σε υπέρτατο βαθμό (έχει Ήλιο, Ερμή, Αφροδίτη, Ποσειδώνα και Πλούτωνα σε αυτό το διπλό ζώδιο). Αν ένα άτομο έχει έντονα «διδυμίσια» χαρακτηριστικά τότε – κατά αντιπαράθεση – του λείπουν τα «Δίια» εκείνα (δηλαδή του λείπει ένα στέρεο σύστημα ηθικής, η πνευματικότητα, η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη και η αισιοδοξία / joie de vivre). Δεν είναι τυχαίο ότι οι Δίδυμοι θεωρούνται σαν το ζώδιο της «εξορίας» του Δία. Όμως ο Δίας του Δούκα διορθώνει αυτή την «αδυναμία» της Wallis – μέσα από την όψη συνόδου που σχηματίζει με τη «διδυμίσια» πολυαστρία της (πράγμα που σημαίνει ότι ο Edward προσφέρει στη Simpson αυτό ακριβώς που της λείπει). O Δίας του σε στενή σύνοδο με τον Ποσειδώνα της της έφερε γενικά πίστη και μαγεία στη ζωή της – την έκανε να πιστεύει πράγματα που θεωρούσε πριν εξωπραγματικά.

Λανθάνον Στοιχείο # 7: Ισχυρός Όγδοος Οίκος

Η Σελήνη της Wallis «πέφτει» στον Όγδοο Οίκο του Edward. Ο Όγδοος Οίκος θεωρείται ένας ισχυρά «ενωτικός» Οίκος. Η δύναμη της ένωσης (ή απώθησης) του είναι μοιραία και ακαταμάχητη! Όταν δύο άτομα ενώνονται κάτω από την επήρεια του Όγδοου Οίκου η «ζευγαρωτική δύναμη» που παράγεται είναι πανίσχυρη και βαθύτατη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο Όγδοος είναι ο Οίκος της σεξουαλικής ορμής – επομένως το πάθος και το σεξ πρέπει να ήταν κυρίαρχα σε αυτό το ζευγάρι.

Λανθάνον Στοιχείο # 8: Λανθάνουσες Διελεύσεις/Πρόοδοι κ.λ.π.

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στην εξέλιξη της Συναστρίας τους μέσα στο χρόνο. Ας πάμε στη μαγική περίοδο του γάμου τους και του «μήνα του μέλιτος» τους. Αν «προοδεύσουμε» το ωροσκόπιο του Edward για την ημέρα του γάμου του με τη Wallis (3 Ιουνίου 1937) θα δούμε ότι η «προοδευμένη» του Σελήνη βρίσκεται τότε στο ζώδιο του Ζυγού, αρχίζει να σχηματίζει μία όλο και πιο στενή σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη της Δούκισας και παράλληλα «πέφτει» μέσα στον Όγδοο Οίκο της! Αυτή η μοναδική σύγκλιση των Σεληνών τους σημαίνει ότι στην περίοδο του γάμου τους / μήνα του μέλιτος τους οι δυο τους βίωσαν ένα μοναδικό «συγχρωτισμό» των ψυχών τους και των ερωτικών τους ορέξεων (έμφαση Όγδοου Οίκου) – ένα συγχρωτισμό που δεν επαναλήφθηκε ποτέ ξανά στη ζωή τους.

Δείτε εδώ το προοδευμένο ωροσκόπιο του Edward (την ημέρα του γάμου τους) σε σχέση με το γενέθλιο της Wallis:

Στη συνέχεια, αν «προοδεύσουμε» το ωροσκόπιο της Simpson για το ίδιο γεγονός (το γάμο τους) παρατηρούμε ότι η γενέθλια «πολυαστρία» της στους Διδύμους (βασικά ο Ήλιος, ο Ερμής και η Αφροδίτη της) έχει αφενός «μεταφερθεί» στο Λέοντα και αφετέρου μέσα στον Έβδομο Οίκο του Edward! Όταν όμως οι πλανήτες του ενός «πέφτουν» στον Έβδομο Οίκο του άλλου ανάμεσα στους δύο παράγεται ισχυρότατη αρμονία, ερωτική έλξη και διάθεση συνεργασίας!

Επιπλέον, στην περίοδο του γάμου τους ο «προοδευμένος» Δίας του Edward σχημάτιζε μια τέλεια όψη τριγώνου με το Βόρειο Δεσμό της Wallis (μία ευνοική καρμική όψη) ενώ ταυτόχρονα άρχισε να σχηματίζει σύνοδο με το γενέθλιο Ήλιο της (ο Δούκας την έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη και αισιόδοξη εκείνη την περίοδο). Από την άλλη, η «προοδευμένη» Σελήνη της Simpson σχημάτιζε τότε αντίθεση με το γενέθλιο Κρόνο του Edward (ο οποίος Κρόνος παρεμπιπτόντως σχηματίζει και αυτός όψη αντίθεσης με τη γενέθλια Σελήνη της Wallis – διαμορφώνοντας έτσι τελικά μία «διπλότυπη» όψη που δρα καταλυτικά στο ωροσκόπιο). Επομένως, την ημέρα του γάμου τους και τα δύο «Φώτα» της Wallis δέχονταν ισχυρές Δίιο-Κρόνειες ενέργειες. Αυτό σημαίνει ότι η Wallis βίωσε το γάμο της με το Δούκα σαν ένα πολύ χαρούμενο γεγονός, σαν ένα γεγονός που της άνοιξε καινούργιους ορίζοντες και την εκτόξευσε κοινωνικά – αλλά παράλληλα τις έφερε υπέρμετρες υποχρεώσεις, αφού από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ανέλαβε το ρόλο της Δούκισσας του Windsor.

Τα μαθήματα της «Λανθάνουσας» Συναστρίας

Ελπίζω το συγκεκριμένο παράδειγμα να σας έδωσε μια γενική ιδέα για το πώς λειτουργούν τα «λανθάνοντα» στοιχεία σε μία Συναστρία, για το πώς υφαίνουν μία πληθώρα μοτίβων συγγένειας και έλξης μέσα σε αυτήν. Αν και η διαδικασία του να εντοπίσει κανείς όλα τα λανθάνοντα στοιχεία είναι δύσκολη, είναι ζωτικής σημασίας να το καταφέρουμε αυτό – να «σκάψουμε» όλα τα «άδηλα στρώματα» έτσι ώστε να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα της Συναστρίας που μελετάμε. Ξεκινώντας από τα πιο ορατά και προφανή στρώματα, πρέπει να βουτάμε όλο και πιο βαθιά και να αποκαλύπτουμε τα πιο «άδηλα» – κρυμμένα στρώματα, που απαιτούν μια πιο ενδελεχή ανάλυση. Όσο περισσότερο φέρνουμε στο φως τα «λανθάνοντα» στοιχεία μιας Συναστρίας τόσο περισσότερο κατανοούμε το μεγάλο μυστήριο της αγάπης!

(Άρθρο του Θωμά Γαζή)

Σχόλια

σχόλια