Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στη πόλη Astrakhan της Ρωσίας από το πρωτοφανούς βαρβαρότητας έγκλημα που διέπραξε πρώην τρόφιμος ψυχιατρείου, ο οποίος αποκεφάλισε την 18 μηνών ανιψιά του και έτρεχε στο δρόμο περιφέροντας το κομμένο κεφάλι της.

Το έγκλημα διέπραξε ο 42χρονος Mikhail Elinsky, ο οποίος λίγο μετά το εξιτήριο που έλαβε από το ψυχιατρείο όπου νοσηλευόταν, επισκέφθηκε την ανιψιά του,Tatiana προκειμένου να τον φιλοξενήσει.

Η Tatiana είχε προηγουμένως ζητήσει από τις αρχές να μην τον αφήσουν ελεύθερο από το ψυχιατρικό νοσοκομείο, φοβούμενη ότι παρέμενε κίνδυνος μετά τη δολοφονία μιας γυναίκας πριν από έξι χρόνια.

Αφού αποκεφάλισε τη 18 μηνών Natalia και συνειδητοποίησε ότι η μητέρα της και ανιψιά του, Tatiana, τον αντιλήφθηκε, μαχαίρωσε και την ίδια, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα στην κοιλιά.

Η αυτόπτης μάρτυρας Anastasiya Miloserdova δήλωσε: «Το μικρό κοριτσάκι ήταν ανιψιά του και η μητέρα του εκλιπαρούσε να μην τον αφήσουν να βγει από το ψυχιατρείο. Και κοιτάξτε τώρα πώς κατέληξε. Έτρεχε στην περιοχή κρατώντας το κεφάλι της μικρής.»

Έξι χρόνια πριν, είχε δολοφονήσει μια γυναίκα, εργαζόμενη σε κατάστημα της ίδιας πόλης, μαχαιρώνοντάς την πολλές φορές ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Ο 42χρονος είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια και είχε εγκλειστεί σε υψηλής ασφάλειας ψυχιατρικό νοσοκομείο για θεραπεία.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο ίδιος εμφανίζεται να τρέχει να ξεφύγει από τους αστυνομικούς τους οποίους απειλεί με μαχαίρι. Τελικά συνελήφθη αφού τον πυροβόλησαν τρεις φορές, για να εκπνεύσει αργότερα στο νοσοκομείο.

Σχόλια

σχόλια