Ο Αμερικανός αναβάτης των Suberbikes Nicky Hayden με θητεία και έναν παγκόσμιο τίτλο στο MotoGP το 2006 βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του.

Μετά τον αγώνα της Imola, ο 35χρονος Hayden παρέμεινε για ολιγοήμερες διακοπές στο Rimini. Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαΐου κάνοντας προπόνηση με το ποδήλατο του μαζί με άλλους ποδηλάτες στο δρόμο Riccione-Tavoleto στην περιοχή του Misano, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 30χρονη  από την πόλη Marciano.

Ο Hayden χτύπησε πάνω στο παρ μπριζ του Peugeot της 30χρονης και το ποδήλατο εκσφενδονίστηκε σε χαντάκι στην άκρη του δρόμου. Ο Hayden μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Bufalini της Cesena όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, σταθεροποιήθηκε και αφού εκτιμήθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Inferni του Rimnini.

Φέρεται να είναι πολυτραυματίας στο θώρακα με εσωτερικά κατάγματα σε διάφορα σημεία. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για τον συμπαθή Αμερικανό αναβάτη και οι γιατροί σε πρώτο χρόνο, εκτιμούν πως πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση ώστε να σταθεροποιήσουν την κατάσταση και να σώσουν τη ζωή του.

Σχόλια

σχόλια