Τη δέσμευσή του ότι εντός του 2017 θα ισχύσει η απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων πολλών περιοχών της Ελλάδας από το αντίτιμο των διοδίων, όταν κινούνται μέσα στα όρια των Καλλικρατικών Δήμων, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν ήδη ζητηθεί οι σχετικές μελέτες σχετικά με ένα νέο μοντέλο υπολογισμού των διοδίων:

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει και έχουμε ζητήσει σύμφωνα με τις συμβάσεις, να γίνουν οι μελέτες για την αναλογική χρέωση των διοδίων και έχουμε προφανώς προχωρήσει στο να δούμε μέσω ποιων τρόπων και ποιων διαδικασιών, που να μη δημιουργούν πρόβλημα και στη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων και στη χώρα, θα μπορέσουμε να έχουμε ένα άλλο μοντέλο υπολογισμού των διοδίων… Έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των έργων, μπορεί να είναι έτοιμες οι μελέτες και ένα με ενάμισι χρόνο αργότερα, μπορούμε να έχουμε ένα αναλογικό σύστημα διοδίων ενιαίο και σε όλους τους αυτοκινητόδρομους».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για συνεννόηση του υπουργείου με τους παραχωρησιούχους και συμφωνία για συγκεκριμένες προβλέψεις σχετικά με τους μόνιμους κατοίκους.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα των κατοίκων του Ωρωπού, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως η συμφωνία υλοποιείται βήμα βήμα και τόνισε πως σύντομα οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού, ή αντίστοιχων Δήμων δεν θα πληρώνουν διόδια στα όρια του Δήμου τους, προσδιορίζοντας την υλοποίηση του μέτρου αυτού μέσα στο 2017.

«Αυτό θα γίνει μέσα στο ’17, σε επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου. Μέσα στο ’17, λοιπόν, δεν θα πληρώνουν διόδια οι μόνιμοι κάτοικοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας ακόμη πως «έχουν προβλεφθεί εκπτώσεις για τους πολύ συχνούς χρήστες που είναι οι μόνιμοι κάτοικοι και είναι εργαζόμενοι σε όμορο Δήμο, όπως έχουν προβλεφθεί να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες».

Πηγή

Σχόλια

σχόλια