«Η ελληνική κυβέρνηση δίνει ένα πολύ μεγάλο αγώνα. Πολλές φορές υπάρχουν καθυστερήσεις με προσχήματα κατά κύριο λόγο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις» προέβλεψε ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας στο ερώτημα πότε θα κλείσει η αξιολόγηση.

«Κάθε φορά που είμαστε κοντά, επειδή το ΔΝΤ έχει μια διαπραγματευτική τακτική να καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις διότι θεωρεί ότι όσο ο χρόνος λιγοστεύει, τόσο μπαίνει στη γωνία ο αντισυμβαλλόμενος…» ήταν η εξήγηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ερώτημα που τέθηκε από τον Σκάι γιατί οι προσδοκίες των κυβερνητικών στελεχών για ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων δεν επαληθεύονται.

«Ο πρωθυπουργός λέει ότι από τη στιγμή που τα μέτρα θα παρθούν για το 2019 και το 2020 και έρχονται σαν αντίδωρο για τη ρύθμιση του χρέους, δεν μπορούν να εφαρμοστούν αν δεν υπάρξει ρύθμιση του χρέους» εξήγησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ίδια τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή του Σκάι «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή.

«Δύο χρόνια μετά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται μέτρα και αντίμετρα» συνέχισε.

Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε αποδεχόμενη νέα μέτρα ύψους 2%του ΑΕΠ για την περίοδο μετά το 2018. «Ναι μεν υποχώρηση όσον αφορά το δημοσιονομικό μείγμα αλλά και μία ρύθμιση για το ελληνικό χρέος…».

Σχόλια

σχόλια