Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επισημανθεί ότι πάντα ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο πρωτάθλημα έχοντας ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του. Στοχεύει πάντα στην πρώτη θέση γιατί πολύ απλά αυτό έχει μάθει να κάνει από την μέρα της ίδρυσης του. Από την άλλη πλευρά βέβαια δεν γίνεται να κατακτά τον τίτλο κάθε χρόνο κι εδώ μπαίνει στην «κουβέντα» η δεύτερη θέση στο φετινό πρωτάθλημα.

Κανείς παίκτης του Ολυμπιακού (ούτε φυσικά και ο προπονητής του) δεν μπορεί να θεωρήσει ότι η σεζόν τελείωσε επειδή χάνεται ο στόχος των Πειραιωτών για την κατάκτηση και το φετινού τίτλου. Μια τέτοια νοοτροπία στα έξι τελευταία παιχνίδια της σεζόν θα ήταν καταστροφική, καθώς οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού πρέπει να τα δώσουν όλα για να τερματίσουν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η αξία της δεύτερης θέσης δεν θα φανεί τώρα, ούτε προφανώς θα ικανοποιήσει τους φίλους του Ολυμπιακού. Είπαμε ότι αυτή η ομάδα θέλει κάθε χρόνο να παίρνει το πρωτάθλημα. Η αξία όμως της δεύτερης θέσης θα φανεί το καλοκαίρι όταν η ομάδα που θα την έχει κατακτήσει, θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σίγουρα η διαδικασία των προκριματικών δεν θα είναι εύκολα αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει, έχοντας ως πλεονέκτημα και την καλή βαθμολογία στην ΟΥΕΦΑ:

Η δεύτερη θέση «σώνει» πολλά!

Αυτό λοιπόν πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ο Γκαρθία και οι παίκτες του Ολυμπιακού, στα έξι παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. 

Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα στα τελευταία ματς της σεζόν κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες του Ολυμπιακού. Σε ότι αφορά τώρα τις αλλαγές που θα υπάρξουν μετά το τέλος της σεζόν, ώστε να δημιουργηθούν νέες συνθήκες για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσει κάποιος με ονόματα.

Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως αυτή τη στιγμή προέχει να πάρει ο Ολυμπιακός την δεύτερη θέση, για τους λόγους που προαναφέραμε.

Για τις αλλαγές και τις κινήσεις που θα δημιουργήσουν τον νέο Ολυμπιακό ασχολούνται αυτοί που πρέπει και αυτό θα φανεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σχόλια

σχόλια