Ο συγγραφέας Στέφεν Κινγκ, είχε δηλώσει ότι έγραψε τη Λάμψη, εμπνευσμένος από το ξενοδοχείο Στάνλεϊ, όπου και πέρασε ένα βράδυ με τη γυναίκα του τον Σεπτέμβριο του 1974.

«Από ότι φάνηκε, ήμασταν οι μόνοι επισκέπτες του ξενοδοχείου. Την επόμενη μέρα, το ξενοδοχείο έκλεισε, λόγω βαρύ χειμώνα. Περιπλανώμενος στους διαδρόμους, φαντάστηκα ότι ήταν τέλειο, τέλειο για μια τρομακτική ιστορία», είχε γράψει στον πρόλογο.

Το βιβλίο του γνωστού συγγραφέα, που κυκλοφόρησε το 1977, περιγράφει μια οικογένεια που πήγε σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, το »Colorando Rockies» για δουλειά, το οποίο έκλεισε λόγω χειμώνα και έμειναν εγκλωβισμένοι εκεί. Το βιβλίο ενέπνευσε το Χόλυγουντ και έγινε ταινία με τον ομώνυμο τίτλο, το 1980, με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον και σκηνοθέτη τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Το Στάνλεϊ, το οποίο άνοιξε το 1909, θεωρείται από τους ντόπιους ότι είναι ένα μέρος περιβεβλημένο από ψυχές. Αυτό, το έκανε ένα από τα πιο γνωστά μέρη υπερφυσικής δραστηριότητας. Πολλοί ειδικοί μένταλιστ έχουν επισκεφτεί και επισκέπτονται ακόμα και σήμερα το παλιό ξενοδοχείο.

Πολλοί επισκέπτες έχουν δηλώσει ότι άκουγαν φωνές και ήχους από το πιάνο.

You Can Stay at the Hotel That Inspired 'The Shining'

How about a stay in the hotel that inspired Stephen King's The Shining

Δημοσιεύτηκε από Esquire UK στις Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

Σχόλια

σχόλια