Χρόνος εκτέλεσης: 10′
Χρόνος ψησίματος: 8′
Μερίδες: 6
Συστατικά
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
- 30 γρ. τζίντζερ φρέσκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κ.γ. μάραθοσπορο
- 600 γρ. τομάτα κονκασέ
- 200 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
- 6 φιλέτα μπακαλιάρου σε φέτες 100γρ/μία
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, την πιπεριά φλωρίνης και το τζίντζερ.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κύμινο και τον μάραθο. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Ρίχνουμε την τομάτα κονκασέ, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλια και αφήνουμε να πάρει μια βράση η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τις φέτες μπακαλιάρου. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα φιλέτα, να σφίξει η σάλτσα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.