Χρόνος εκτέλεσης: 10′

Χρόνος ψησίματος: 8′

Μερίδες: 6

Συστατικά

  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • 30 γρ. τζίντζερ φρέσκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μάραθοσπορο
  • 600 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
  • 6 φιλέτα μπακαλιάρου σε φέτες 100γρ/μία
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, την πιπεριά φλωρίνης και το τζίντζερ.
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
  •  Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κύμινο και τον μάραθο. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Ρίχνουμε την τομάτα κονκασέ, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλια και αφήνουμε να πάρει μια βράση η σάλτσα.
  • Ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τις φέτες μπακαλιάρου. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα φιλέτα, να σφίξει η σάλτσα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Σχόλια

σχόλια