Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στις πλαγιές του Βεζούβιου και αλλού στη Νάπολη με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώνουν τουριστικές περιοχές για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα.

Η φωτιά κατακαίει το δάσος στην πλαγιά του Βεζούβιου και ο καπνός ο οποίος φτάνει σε ύψος τα δύο χιλιόμετρα έχει «πνίξει» την περιοχή. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι τουρίστες που πίστεψαν πως «ξύπνησε» το ηφαίστειο.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο για τον καιρό, το 3Β δημοσίευσε εικόνες από τον καπνό με αυτές του 1944 όταν το ηφαίστειο εξερράγη με αποτέλεσμα να καταστραφούν τρία χωριά.

Το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας, Τζαν Λούκα Γκαλέτι, που επισκέφθηκε την περιοχή. Η εισαγγελία του Τόρε Ανουτσιάτα, περιοχής που βρίσκεται κοντά στην Πομπηία, ξεκίνησε έρευνα.

«Θα οδηγήσουμε τους πυρομανείς ενώπιον της Δικαιοσύνης με απόλυτη αποφασιστικότητα: πρόκειται για ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με κάθειρξη 15 ετώνκαι εάν κάποιος έβαλε φωτιά στον Βεζούβιο, θέλω να τον δω στην φυλακή για 15 χρόνια», δήλωσε ο Γκαλέτι.

«Δεν μπορώ προς το παρόν να πω εάν η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού ή όχι όμως μου φαίνεται παράξενο ότι τρεις από τις εστίες ξέσπασαν στην ίδια περιοχή», υπογράμμισε ο υπουργός.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν δορυφορικές φωτογραφίες όπως και επίσης φωτογραφίες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να καθορίσουν εάν ανθρώπινο χέρι βρίσκεται πίσω από τις φωτιές.

Σχόλια

σχόλια