UPDATE:

Υπό έλεγχο φαίνεται ότι έχει τεθεί η πυρκαγιά πάνω από την Παρπαριά όπου και συγκεντρώθηκαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων. Αυτή την ώρα δίνεται μάχη για τις τελευταίες μικροεστίες

Στο σημείο βρίσκονται επίσης οχήματα (και υδροφόρα) του δήμου Χίου και εθελοντές της Όμικρον.

Ογδόντα στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης ήταν ο τελικός απολογισμός των πυρκαγιών που προκάλεσαν στα χωριά Παρπαριά και Ποταμιά της Χίου οι κεραυνοί που έπεσαν περί τις 9 το πρωί της Τρίτης, 1η Μαΐου 2018.

Μια τρίτη πυρκαγιά που αναφέρθηκε μεταξύ των χωριών Τρύπες και Μελανειός δεν επιβεβαιώθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν αυτή να έσβησε από την καταιγίδα που έπληξε την περιοχή των δύο χωριών την ίδια ώρα και μάλιστα στο Μελανειός σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

Στην Παρπαριά η πυρκαγιά ήταν πάνω από το χωριό σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων σε σημείο που δεν υπάρχει οδική πρόσβαση κι έτσι τα πυροσβεστικά οχήματα έμειναν σε απόσταση. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά, που ήταν και η μεγαλύτερη τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στη 1.30 το μεσημέρι, αφού έκαψε έκταση περίπου 50 στρεμμάτων.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 36 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου με 15 οχήματα, καθώς και 30 εθελοντές με 10 οχήματα από τις ομάδες Αγιασμάτων, Λιθίου, Όμικρον, Ιωνίας και ΛΕΦΕΔ, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και υδροφόρα οχήματα του δήμου Χίου και της Ιωνίας.

Πολύ νωρίτερα είχε τεθεί υπό έλεγχο, αφού αποτέφρωσε έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, η πυρκαγιά στον δρόμο από την Βολισσό προς την Ποταμιά, λίγο πριν το χωριό. Μετά την κατάσβεσή της οι πυροσβεστικές δυνάμεις μετακινήθηκαν προς το μέτωπο της Παρπαριάς.

 

 

Σχόλια

σχόλια