21 Ιανουαρίου 2019: Έκλειψη Σελήνης – Όραμα των ημερών που έρχονται – Ατομικό Επίπεδο

Ιδιαίτερη σημασία η έκλειψη αυτή θα έχει για όσους ανήκουν στα ζώδια του Σταθερού Σταυρού, (Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, Ταύρους) οι οποίοι είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 23 έως 25 Ιουλίου, από 23 έως 25 Οκτωβρίου, από 20 έως 22 Ιανουαρίου, και από 20 έως 22 Απριλίου. Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 0° – 2° των Ζωδίων αυτών.

Η έκλειψη επηρεάζει επίσης Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς γεννημένους τις δύο τελευταίες ημέρες καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 28° – 29° του Παρορμητικού Σταυρού.

Ο κύκλος ολοκληρώνεται

Η Ολική Σεληνιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στις 21 Ιανουαρίου 2019 ρίχνει την αυλαία των εκλείψεων στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου.

Πραγματοποιείται στις 0° 51’ μοίρες του Λέοντα, και ολοκληρώνει τη σειρά των εκλείψεων στον παραπάνω άξονα. Εκλείψεις οι οποίες από το Φεβρουάριο του 2017, και συνδυαστικά με την είσοδο του πλανήτη Ουρανού στο Ζώδιο του Ταύρου, σηματοδότησαν σημαντικές, δύσκολες ή ακόμα και επώδυνες αλλαγές πορείας, για αρκετά από τα Ζώδια του Σταθερού Σταυρού.

Είναι μια έκλειψη που για μία ακόμη φορά ενεργοποιεί τις πρώτες μοίρες των Σταθερών Ζωδίων, κάτι που το καλοκαίρι που πέρασε δημιούργησε εντάσεις με

  • ξαφνικούς χωρισμούς,
  • είτε με σκέψεις για λήξη της σχέσης, οι οποίες τελικά έμειναν στην άκρη σε μια προσπάθεια ανανέωσης της σχέσης παρόλο το συναισθηματικό πνίξιμο
  • είτε χωρισμούς που έμοιαζαν οριστικοί.

Τα παραπάνω ίσχυσαν φυσικά και για συνεργασίες και επαγγελματικές ή άλλες στενές σχέσεις.

Τώρα κλείνει ο κύκλος και η έκλειψη αυτή σηματοδοτεί οριστικές καταλήξεις για τα Σταθερά ζώδια, και περισσότερο για αυτά στις μοίρες που αναφέρω στην εισαγωγή, αφού οι όποιες ανατροπές και αλλαγές θα έχουν πλέον ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Η Θεματική της Έκλειψης – Ατομικό Επίπεδο

Η έκλειψη αυτή ακολουθεί την Ηλιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, και αποτελεί έτσι τη συναισθηματική κορύφωση και απόκρισή μας στις συνειδητοποιήσεις που ξεκίνησαν τότε και στις απαιτήσεις που αρχίζουν και δημιουργούνται.

Με τον Ήλιο στο ζώδιο του Υδροχόου και την Σελήνη στο Ζώδιο του Λέοντα η έκλειψη φέρνει στο προσκήνιο καταστάσεις που σε προσωπικό επίπεδο αφορούν την υπόστασή μας ως μέρους ενός ευρύτερου συνόλου από τη μία, και στην ανάγκη μας για αυτό-έκφραση από την άλλη.

Με τη Σελήνη να βρίσκεται κοντά στο Βόρειο Δεσμό στο Ζώδιο του Λέοντα, μας καλεί να αφήσουμε πίσω αποστασιοποιημένες  ή διανοουμενίστικες συμπεριφορές, οι οποίες δεν βοηθούν στο πως βιώνουμε σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες, και μας προτρέπει να λειτουργήσουμε, δίνοντας σε αυτές περισσότερο πάθος και περισσότερο συναίσθημα.

Είναι μια έκλειψη η οποία μας καλεί να εναρμονιστούμε και να λειτουργήσουμε ομαδικά αλλά και που ταυτόχρονα φτιάχνει για μας τον απαραίτητο χώρο για δημιουργία.

Πρόσωπα, σχέσεις και καταστάσεις που δεν βοηθούν στην αυτό-έκφρασή μας θα μείνουν πίσω ώστε εμείς να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, με όσους δέχονται την υγιή έκφραση μας για το ποιοι είμαστε, και μας χαρίζουν και αυτοί με τη σειρά τους την αποδοχή τους και την αγάπη τους.

Αυτό φυσικά δε θα γίνει εύκολα.

Στην αρχετυπική σύγκρουση που εκφράζει η θέση του Ήλιου στον Υδροχόο και της Σελήνης στον Λέοντα έρχεται να προστεθεί ο αστρολογικός παράγοντας ότι ο πλανήτης Ουρανός είναι σε τετράγωνο με τα δύο Φώτα.

Είναι μια έκλειψη που φέρνει ένταση.

“Τα συναισθήματα έχουν ένα κακό. Ξεσπούν ξαφνικά. Εκεί που δεν το περιμένεις.”

Anton Chekhov

Η παραπάνω φράση από το θεατρικό έργο, Ο Θείος Βάνιας, του μεγάλου Ρώσου δραματουργού, περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την ενέργεια που έχει αυτή η πολύ δυνατή έκλειψη.

Έτσι ακριβώς θα οριστικοποιηθούν οι καταστάσεις. Έτσι θα δημιουργηθεί ο χώρος για να πάμε μπροστά.

Με ξαφνικά ξεσπάσματα σε συναισθήματα και αντιδράσεις.

Έτσι θα γίνουν οι οριστικοί χωρισμοί ή σε κάποιες περιπτώσεις οι οριστικές επανενώσεις.

Έτσι ξαφνικά θα γίνει η συνειδητοποίηση για το ποιοι είμαστε, με ποιους είμαστε μαζί, και πώς προχωράμε μπροστά.

Όμως ο χάρτης της έκλειψης δεν έχει μόνο ένταση.  Έχει και τη θαυμάσια σύνοδο του Δία με την Αφροδίτη, που βρίσκει και τους δύο πλανήτες μαζί σε όψη τριγώνου με τον Άρη. Μια όψη δημοφιλίας, που φέρνει νέες γνωριμίες, ερωτικές ευκαιρίες και ωθεί τη δράση για νέες συνεργασίες.

Η σύνοδος αυτή σχηματίζει ταυτόχρονα και όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα, οπότε λίγο προσοχή χρειάζεται ώστε καθώς θα ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παρελθόν να αξιολογήσουμε σωστά το καινούριο, και να μη κάνουμε το λάθος να έχουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες ή να το χρωματίσουμε με ροζ γυαλιά.

Μπορεί λοιπόν στο προσωπικό επίπεδο η δύσκολη αυτή έκλειψη να φέρει αρχικά αβεβαιότητα και ανασφάλεια, αλλά ας θυμόμαστε ότι με αυτό-έλεγχο, προσαρμοστικότητα και αποδοχή των αλλαγών, θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις νέες καταστάσεις και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει για μας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Τύπος Έκλειψης: Ολική Έκλειψη Σελήνης

Κύκλος Saros: 134

Ορατή από την Ελλάδα.

 

Ο AndrewIfandis είναι ένας αστρολόγος που προσεγγίζει το γενέθλιο χάρτη ως ένα πορτραίτο των δυνατοτήτων και της δυναμικής που κρύβει ο προσωπικός σου χάρτης. Στις προβλέψεις του χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό από προγνωστικές τεχνικές ώστε να συνθέσει τη διήγηση των πλανητικών επιρροών στους διάφορους τομείς της ζωή σου.

Αναλύσεις του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό AstrologicalJournal και αναδημοσιευθεί σε sites του εξωτερικού.

O AndrewIfandis έχει πιστοποιήσεις σπουδών από το καταξιωμένο KeplerCollegeofAstrologicalStudies στην Ουάσιγκτον στο οποίο συνεχίζει να διευρύνει τις γνώσεις του σχετικά με την αστρολογική παράδοση και τις αστρολογικές μεθοδολογίες.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο www.cosmosofastrology.com, στην σελίδα του στο facebook www.facebook.com/AndrewIfandis/ καθώς και στο mailifandisa@gmail.com