Την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens διοργανώνεται από την εταιρεία Teamworks το 4ο Ετήσιο διήμερο Συνέδριο «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens», με βασικό θεματικό άξονα:

Go Sm@rt! Στο δρόμο του Μετασχηματισμού και της “Έξυπνης” Βιώσιμης Ανάπτυξης

Στα προηγούμενα Συνέδρια συμμετείχαν πάνω 1500 στελέχη της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, περισσότεροι των 85 Ομιλητών και το ενδιαφέρον σημαντικών εταιρειών Πληροφορικής, Ψηφιακών Επικοινωνιών, Ενέργειας, Υποδομών και άλλων τομέων που έχουν ενεργή συμμετοχή στην μετάβαση των Ελληνικών Πόλεων στην «Έξυπνη» Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Στους κύριους στόχους του  Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των πρόσφατων εξελίξεων που καθορίζουν  το μέλλον της Ελληνικής Πόλης, στο οποίο ουσιαστική θέση έχουν οι Ψηφιακές Τεχνολογίες και οι «Έξυπνες» Υποδομές.

Στο 4ο Ετήσιο διήμερο Συνέδριο «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens», θα γίνει ουσιαστική αναφορά μεταξύ άλλων σε τομείς όπως:

  • Οι προσεγγίσεις για την προσαρμογή των υφισταμένων κτιριακών υποδομών ή της εξ αρχής κατασκευή τους για να υποδέχονται smart υπηρεσίες με την αξιοποίηση «έξυπνων» εφαρμογών, μετρητών, συσκευών κ.α., συστήματα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, φωτισμού, αλλά και συλλογής δεδομένων για μελλοντικές υπηρεσίες. Επίσης και σύνθετες λύσεις για Επιχειρήσεις, Τουρισμό, Γεωργία, Μεταφορές, Οδική Κίνηση, δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες κ.α.
  • Τεχνολογίες και Εφαρμογές Internet of Things (IoT), οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και αποδοτικότητας του αστικού περιβάλλοντος, μέσα από τη συμμετοχή Επιχειρήσεων, πολιτών, δημοτικών αρχών στην καθημερινή ζωή της πόλης.
  • Το πλαίσιο των τεχνολογικών standards που πρέπει να ακολουθήσουν οι Πόλεις στον σχεδιασμό της «Smart Στρατηγικής». Ανάδειξη των Ψηφιακών Τεχνολογιών που δεν αναφέρονται συχνά στον σχεδιασμό και στις εφαρμογές των «Έξυπνων Πόλεων» όπως π.χ Big Data, Analytics, Λύσεις, βασισμένες στο Internet of Things, στο Cloud, στην αρχιτεκτονική MaaS [Mobility As A Service ], Υπηρεσίες Mobility Operations Management [MSOP] κ.α

Στο πλαίσιο του 4ου Ετήσιου διήμερου Συνεδρίου «Sm@rt Cities – Digit@lCitizens», η Οργανωτική Επιτροπή θέλοντας να αναδείξει με ιδιαίτερο τρόπο τα έργα της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που κινούνται προς την Καινοτομία και στην Αειφορία θεσμοθέτησε τις Διακρίσεις:

Α) «Smart Cities Awards», που αφορούν σε επιτυχημένες υλοποιήσεις έργων από Δήμους και Περιφέρειες με άμεσο στόχο την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, την ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των υποδομών τους
Β) «Digital Citizens Excellences» αφορούν σε υπηρεσίες των Δήμων προς τους Δημότες βασισμένες ψηφιακές υποδομές.
Γ) «Τιμώμενων Πόλεων» και «Τιμώμενων Περιφερειών» όπου παρουσιάζονται στρατηγικές και υλοποιήσεις που προάγουν την Καινοτομία, την Αειφορία, την ανθρώπινη διάσταση των Ελληνικών Πόλεων και Περιφερειών.

Τo Συνέδριo πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών Φορέων όπως  του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ και για να δηλώσετε τη συμμετοχή* σας πατήστε ΕΔΩ

* Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ

Σχετικά με την Teamworks

Η εταιρεία Teamworks ιδρύθηκε το 1999. Ως ιδρυτικό στόχο έχει τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των Εταιρειών της ελληνικής αγοράς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Greek ICT Market), των Επιχειρήσεων, των Δημοσίων Φορέων, του Δημόσιου τομέα, των Επαγγελματιών Πληροφορικής του ιδιωτικού, τραπεζικού και δημοσίου τομέα, της πολιτικής ηγεσίας και των Υπηρεσιακών Παραγόντων της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και των Επιστημόνων από τον Πανεπιστημιακό και Ερευνητικό χώρο.

Για να υλοποιήσει τον παραπάνω στόχο δραστηριοποιείται στους τομείς των Συνεδρίων, των ψηφιακών και έντυπων μέσων ενημέρωσης και της δημιουργίας μέσων επικοινωνίας, που αφορούν στον ενιαίο χώρο των Ψηφιακών Τεχνολογιών. Παράλληλα αναδεικνύει κάθε πρωτοβουλία που εντάσσεται στους τομείς της Επιχειρηματικότητας, της Επιστήμης, της ατομικής και κοινωνικής προσφοράς του τομέα της Πληροφορικής και των Ψηφιακών Επικοινωνιών. Επίσης δίνει μεγάλη προσοχή  και σημασία στον σχεδιασμό και οργάνωση διαχρονικών γεγονότων, τα οποία θα έδιναν ισχυρές δυνατότητες επικοινωνίας και marketing στις εταιρείες και στους φορείς της αγοράς ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών.

Η Teamworks διοργανώνει σε ετήσια βάση τα Συνέδρια: 

Greek ICT Forum από το 1991, Sm@rt Cities – Digit@l Citizens, ICT Security World, e-Government Forum, Top Level Meeting, Infonation, Digital Health and Care, Infomobility World, ICT4Seas Trans-Port and Logistics. Επίσης έχει δημιουργήσει από το 2007 τον πρώτο σε επισκεψιμότητα διαδικτυακό τόπο ICTplus.gr, με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα στην Πληροφορική, στις Ψηφιακές Επικοινωνίες και στις Τηλεπικοινωνίες.