4,4 εκατομμύρια χάπια του captagon σε κοντέινερ με ράβδους μολύβδου καταμετρήθηκαν από τις λιμενικές αρχές  και το βάρος των ναρκωτικών ανέρχεται σε 750 κιλά!

Η ανακοίνωση από τη ΓΑΔΑ:

«Σε συνέχεια της από 9-1-2019 Παρουσίασης, σχετικά με τον εντοπισμό εμπορευματοκιβωτίου, έμφορτου με ράβδους μολύβδου, στο εσωτερικό των οποίων αποκρύπτονταν συνθετικά ναρκωτικά δισκία, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διάνοιξης των ράβδων και την τελική καταμέτρηση, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –4.400.000- δισκία captagon, βάρους -750- κιλών».

Το εμπορευματοκιβώτιο το οποίο εντοπίστηκε «ορφανό» στο Τελωνείο Πειραιά ξεκίνησε από τη Λαττάκεια της Συρίας και στα έγγραφά του έδειχνε ότι είχε τελικό προορισμό την Κροατία.

Ωστόσο αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος εκτιμούν ότι το φορτίο δεν είχε αποδέκτη την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά στον Πειραιά θα «άλλαζε» διαδρομή και θα κατευθυνόταν με φορτηγό πλοίο στο Ντουμπάι χωρίς να κινεί υποψίες, καθώς θα είχε αφετηρία ευρωπαϊκό λιμάνι στα νέα του έγγραφα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ η ολλανδική εταιρεία που εμφανιζόταν στα έγγραφα ως ναυλώτρια του εμπορευματοκιβωτίου είναι εταιρεία «φάντασμα».

Κύκλωμα παρασκεύαζε «τα ναρκωτικά των τζιχαντιστών» σε εργαστήριο στην Αττική!

Με την καταμέτρηση και το σπάσιμο των ράβδων ακόμα να συνεχίζεται, μέσα στο container υπήρχαν 24 παλέτες με 540 ράβδους. Σε δύο μέχρι και χθες το βράδυ παλέτες οι ράβδοι δεν είχαν μέσα χάπια, με τους λιμενικούς να υποθέτουν ότι έγινε ως προκάλυμμα για να φαίνεται το φορτίο «αληθινό», καθώς στα χαρτιά είχε περάσει ως κοντέινερ μεταφοράς μολύβδου.

Το συγκεκριμένο μέταλλο δεν μπορεί να σκαναριστεί από τα ειδικά X-RAY μηχανήματα του Τελωνείου Πειραιά και του Λιμενικού Σώματος και προστατεύει τα ναρκωτικά και από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, καθώς δεν μπορούν να μυρίσουν τα χάπια. Αν δεν υπήρχε η πληροφορία από την τουρκική αστυνομία, οι ελληνικές αρχές θα ήταν αδύνατο να το εντοπίσουν.

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι το Captagon, το «ναρκωτικό των τζιχαντιστών»