Τα μεσάνυχτα της Κυριακής έληξε το τελεσίγραφο των 13 σημείων της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της (ΗΑΕ, Αίγυπτος και Μπαχρέιν) προς το Κατάρ χωρίς να υπάρξει απάντηση από το εμιράτο και μετά από σχετικό αίτημα του Κουβέιτ, οι «τέσσερις» δέχθηκαν να δοθεί παράταση 48 ωρών για την ανεύρεση λύσης.

Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Αίγυπτος είχαν δώσει διορία ενός μήνα στην κυβέρνηση του Κατάρ για την ικανοποίηση 13 αιτημάτων, μεταξύ των οποίων να κλείσει η τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ και να μπει «λουκέτο» στο ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των «τεσσάρων» θα συναντηθούν την Τετάρτη στο Κάιρο προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Σε προηγούμενες τοποθετήσεις τους είχαν προειδοποιήσει με κλιμάκωση των κυρώσεων, σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Τάνι, οι όροι είναι φτιαγμένες για έτσι ώστε να είναι αδύνατο να γίνουν αποδεκτές.

Όπως είπε, πρόκειται για επίθεση στην εθνική κυριαρχία του Κατάρ.

Σχόλια

σχόλια