Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 16°09’ του ζωδίου των Ιχθύων και θα επηρεάσει θετικά Ιχθύες, Ταύρους και Αιγόκερους, καθώς επίσης και Καρκίνους και Σκορπιούς, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο, αλλά και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους κοντά στις μοίρες 14°–18° των παραπάνω Ζωδίων.

Μια Νέα Σελήνη στους Ιχθύες πραγματοποιείται στις 6 Μαρτίου.

Είναι ένα φεγγάρι βγαλμένο από υπερβατικά πεδία. Φέρνει την υπόσχεση μιας αναγέννησης, καθώς η ποιότητά του είναι ένας συγκερασμός του πνευματικού με το υλικό. Αυτό το φεγγάρι έρχεται για να εκδηλώσει το Όνειρο.

Μια Νέα Σελήνη είναι πάντοτε μια νέα εκκίνηση. Κάτι νέο συμβαίνει ή ξεκινάει, για καλύτερο ή για χειρότερο, ανάλογα με τις όψεις κατά τη στιγμή της πραγματοποίησης της Νέας Σελήνης και τον τρόπο φυσικά που ενεργοποιεί τον προσωπικό γενέθλιο χάρτη μας.

Όταν η Νέα Σελήνη γίνεται στους Ιχθύες, σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο που χαρακτηρίζεται από την ευαισθησία του Ζωδίου. Είναι με έμπνευση, συμπόνια, δημιουργικότητα και διαίσθηση που το πνεύμα μας, ο Ήλιος, εκφράζεται μέσω της επιρροής των Ιχθύων στην ψυχή μας και στο υποσυνείδητό μας, τη Σελήνη.

Ειδικά η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη εντείνει διπλά τα Ιχθυακά μοτίβα δεδομένου ότι τα δύο Φώτα είναι σε όψη συνόδου με τον Ποσειδώνα, τον κυβερνήτη του Ζωδίου.

Αυτή η σύνοδος, αν εξεταστεί μόνη της, θα μπορούσε να σημαίνει αυξημένη πνευματικότητα, συμπόνια και συνειδητοποίηση ακόμα και των πιο ανεπαίσθητων ποιοτήτων.

Στην αρνητική της έκφραση θα μπορούσε να σημαίνει, μεταξύ άλλων, έλλειψη θέλησης, όχι σαφείς προθέσεις και ασάφεια στα συναισθήματά μας. Θα μπορούσε να σημαίνει επίσης ότι τρέφουμε παράλογες προσδοκίες για τον εαυτό μας, ότι έχουμε υποτονική θέληση ή ακόμη και μειωμένη ζωτικότητα.

Ειδικά δε με τον Δία να είναι σε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα, αυξάνεται ακόμη περισσότερο ο κίνδυνος να εξιδανικεύουμε, να ζούμε στον κόσμο της φαντασίας ή να γινόμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι. Αλλά…

… η Αστρολογία δεν είναι μόνο μια όψη και ο χάρτης θα πρέπει να εξετάζεται ως ένα πλέγμα ενεργειών.

Τα δύο Φώτα και ο Ποσειδώνας σχηματίζουν όψεις εξαγώνων με τον Άρη και τον Κρόνο. Δύο πλανήτες οι οποίοι οι ίδιοι μεταξύ τους βρίσκονται σε όψη τριγώνου. Αυτός ο σχηματισμός όψεων ονομάζεται Μικρό Τρίγωνο και διοχετεύει τη θετική ενέργεια της όψης του τριγώνου μεταξύ του Άρη και του Κρόνου στο σημείο εστίασης του σχηματισμού το οποίο είναι η Νέα Σελήνη σύνοδος με τον Ποσειδώνα.

Το κλειδί αυτού του σχηματισμού είναι ότι χρησιμοποιώντας την ενέργεια της όψης Άρης τρίγωνο με Κρόνο, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι άλλες δύο όψεις εξαγώνου.

Ο Άρης σε τρίγωνο με τον Κρόνο είναι μια όψη που βοηθάει με πειθαρχημένη δράση. Μας δίνει τη δυνατότητα να θέτουμε στόχους και την ορμή και την ενέργεια για να τους φέρουμε εις πέρας. Μας βοηθά με δομημένη φιλοδοξία και με εργατικότητα και υπομονή.

Ο Άρης και ο Κρόνος είναι και οι δύο σε Ζώδια της γης και έτσι όλα τα πρακτικά θέματα μπορούν τώρα να τακτοποιηθούν με λίγη μόνο επιμονή. Για κάποια θέματα σωματική προσπάθεια μπορεί και να χρειαστεί, αλλά ακόμα και αυτό δεν θα μας κουράσει ούτε θα μας εξαντλήσει.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Νέα Σελήνη είναι τόσο καλή.

Γιατί μας επιτρέπει να ονειρευτούμε και να συλλάβουμε την αφαίρεση. Μας γεμίζει με έμπνευση και οι επιδιώξεις μας δεν θα παραμείνουν απλές φαντασιώσεις. Το τρίγωνο του Άρη με τον Κρόνο μας παρακινεί να ενεργήσουμε με έμπνευση αυτή τη Νέας Σελήνης και να κάνουμε πράξη το όνειρό μας.

Αυτή η Νέα Σελήνη στους Ιχθύες δεν επιτρέπει αμφιταλαντεύσεις, αστάθεια και έλλειψη θέλησης, ούτε αποδράσεις μέσω ονειροπόλησης και σπατάλη της ενέργειάς μας.

Συμπληρώνει τη φαντασία μας, μας κάνει δημιουργικούς και μας γεμίζει με συμπόνια. Συνδυάζει το πρακτικό με το αιθέριο.

Είναι μια Νέα Σελήνη που περιγράφεται πολύ ταιριαστά με τα λόγια ενός μεγάλου Ιχθύ, του Edgar Cayce. Ενός ανθρώπου που ήταν θεραπευτής, προφήτης και πνευματιστής, και ο οποίος είχε επίσης ένα παρόμοιο Μικρό Τρίγωνο στο ωροσκόπιό του:

“Τα Όνειρα είναι οι απαντήσεις του σήμερα στις ερωτήσεις του αύριο”

 Edgar Cayce

Edgar Cayce

Τώρα η εικόνα έχει ολοκληρωθεί. Όμως αυτό είναι ένα νέο φεγγάρι που πραγματοποιείται με λεπτεπίλεπτο χρονισμό.

Γίνεται την ίδια μέρα που ο Ουρανός, ο πλανήτης της αφύπνισης, εισέρχεται στο πρακτικό και αισθησιακό Ζώδιο του Ταύρου. Αυτό από μόνο του είναι μια δήλωση μας λέει ότι ο αναζωογονητικός άνεμος του Ουρανού, κάτω από αυτή τη Νέα Σελήνη, θα σηματοδοτήσει για μας, μια νέα αίσθηση ασφάλειας και αυτοεκτίμησης.

Η ανανέωση έρχεται αρκεί να συντονιστούμε στις υψηλότερες δονήσεις της Τέχνης, της Ενσυναίσθησης και της Πνευματικότητας, που τυπικό παράδειγμά τους αποτελεί η Νέα Σελήνη αυτή.

Αυτή η Νέα Σελήνη στους Ιχθύες έχει επίσης μια θεραπευτική ποιότητα.

Ο Ερμής είναι στάσιμος και έτοιμος να γυρίσει ανάδρομος στις 29° των Ιχθύων και ταυτόχρονα σε όψη συνόδου με τον Χείρωνα που βρίσκεται στις 0° του Κριού.

Είναι την ίδια κοσμική στιγμή, που ο Ουρανός εισέρχεται στον Ταύρο και ενεργοποιεί την Σεληνιακή Έκλειψη της 21ης Ιανουαρίου στο Ζώδιο του Λέοντα, που ο Ερμής, γεμάτος με τον πόνο του θεραπευτή Χείρωνα, στρέφεται προς το παρελθόν για να επανεξετάσει τα γεγονότα της περίεργης εποχής του Ιανουαρίου και του περασμένου καλοκαιριού.

Αυτή η επανάληψη ή και μετανόηση για τα γεγονότα του παρελθόντος, μας κάνει τώρα να δούμε τα όσα συνέβησαν υπό το πρίσμα της Ιχθυακής συγχώρεσης.

Πρώτα κατανοούμε και στη συνέχεια συγχωρούμε. Αυτό είναι το έργο που ξαναπαίζει ο Ερμής με την αναδρομή του. Το καρμικό μάθημα το παίρνουμε τώρα.


Η αφύπνιση προέρχεται μέσα από τη συγχώρεση και τη συμπόνια για τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν επιτύχουμε αυτό για μας, τότε μπορούμε να το κάνουμε και για τους σημαντικούς άλλους.


Αυτό είναι το μήνυμα αυτής της Νέας Σελήνης. Μείνετε ανοιχτοί και ανοιχτές στην ενέργεια της φανταστικής αυτής Νέας Σελήνης στους Ιχθύες, και αρχίστε να ονειρεύεστε τον μελλοντικό εαυτό σας.

 

Ο AndrewIfandis είναι ένας αστρολόγος που προσεγγίζει το γενέθλιο χάρτη ως ένα πορτραίτο των δυνατοτήτων και της δυναμικής που κρύβει ο προσωπικός σου χάρτης. Στις προβλέψεις του χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό από προγνωστικές τεχνικές ώστε να συνθέσει τη διήγηση των πλανητικών επιρροών στους διάφορους τομείς της ζωή σου.

Αναλύσεις του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό AstrologicalJournal και αναδημοσιευθεί σε sites του εξωτερικού.

O AndrewIfandis έχει πιστοποιήσεις σπουδών από το καταξιωμένο KeplerCollegeofAstrologicalStudies στην Ουάσιγκτον στο οποίο συνεχίζει να διευρύνει τις γνώσεις του σχετικά με την αστρολογική παράδοση και τις αστρολογικές μεθοδολογίες.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο www.cosmosofastrology.com, στην σελίδα του στο facebook www.facebook.com/AndrewIfandis/ καθώς και στο mailifandisa@gmail.com

Σχόλια

σχόλια