Παρά την απουσία του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, ο συγκεκριμένος άνδρας σπούδασε μηχανικός, κατετάγη στον στρατό και έκανε οικογένεια.

Μία μοναδική περίπτωση ανακάλυψαν γιατροί στο Ομοσπονδιακό Ιατρικό Βιοφυσικό Κέντρο, Μπουρνοζιάν της Μόσχας.

Εκεί λοιπόν εισήχθη ένας 60χρονος άνδρας λόγω ισχαιμικού επεισοδίου, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε εξετάσεις στο κεφάλι.

Τα αποτελέσματά τους, προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη στους γιατρούς, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, έλειπε ο μισός του εγκέφαλος.

Ε λοιπόν από τον συγκεκριμένο έλειπε το αριστερό, κάτι που θα έπρεπε να το γνωρίζει ήδη.

Κι όμως, τίποτα στην μέχρι τώρα ζωή του, δεν του είχε δώσει κάποια τέτοια ένδειξη.

Άλλωστε ο συγκεκριμένος μεγάλωσε κανονικά, σπούδασε μηχανικός, πήγε στον κόκκινο στρατό και έκανε οικογένεια.

«Το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη οφείλεται στην ανεπάρκεια κυκλοφορίας αίματος στον εγκέφαλο. Είναι διαφορετική περίπτωση από το εγκεφαλικό που καταστρέφει το συγκεκριμένο κομμάτι, ανεπανόρθωτα.

Ο ασθενής είχε πρόβλημα με το να κινεί το ένα του χέρι και το ένα του πόδι. Οι ακτινολόγοι του έκαναν τομογραφία στο κεφάλι και μπερδεύτηκαν με αυτό που είδαν, καθώς το μέρος του εγκεφάλου που υποτίθεται οτι θα είχε συμβεί το ισχαιμικό επεισόδιο, δεν υπήρχε καθόλου.

Εκεί υπήρχε μία μαύρη τρύπα», είπε η νευρολόγος, Μαρίνο Ανικίνα που τον εξέτασε.

Ο 60χρονος αρνήθηκε να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις και ζήτησε να κρατηθεί η ανωνυμία του, καθώς όπως είπε στους γιατρούς: «Είχα μία φυσιολογική ζωή. Δεν θέλω να αλλάξει τώρα αυτό».

Ακολουθήστε μας στο Facebook