Σε δύο χρόνια, η Apple ίσως αρχίσει να προσφέρει ένα εκ νέου σχεδιασμένο iPhone.

Σύμφωνα με τον Wamsi Mohan, αναλυτή της Bank of America Merill Lynch, η εταιρεία «δουλεύει μαζί με τους προμηθευτές πάνω σε ένα αναδιπλούμενο iPhone» που μπορεί να βρεθεί στις προθήκες των καταστημάτων το 2020.

Το CNBC έλαβε γνώση του σημειώματος του Mohan προς τους επενδυτές και αναφέρει ότι ο αναλυτής βασίζει την πρόβλεψή του σε συζητήσεις που είχε πρόσφατα με προμηθευτές της Apple στην Ασία, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Στο σημείωμα, ο Mohan αναφέρει ότι το αναδιπλούμενο iPhone, όταν θα ανοίγει, θα είναι σε μέγεθος όσο ένα tablet.

Έτσι, θα προκύπτει μια συσκευή που θα συνδυάζει ουσιαστικά τη λειτουργικότητα ενός smartphone με εκείνη ενός tablet – 2 σε 1.

Τα αναδιπλούμενα smartphone απασχολούν εδώ και χρόνια τις εταιρείες, χάρη στις οθόνες OLED που έχουν αναπτύξει οι Samsung και LG. Όμως, καμία εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει μια αναδιπλούμενη συσκευή.

Η Samsung έχει επιβεβαιώσει ότι δουλεύει εδώ και χρόνια πάνω στην ανάπτυξη ενός αναδιπλούμενου smartphone και θεωρείται ότι ίσως παρουσιάσει τη συσκευή – γνωστή ως Galaxy X – ακόμα και φέτος. Φημολογείται ότι το Galaxy X θα συνοδεύεται από λειτουργία επέκτασης οθόνης που θα του επιτρέπει να χρησιμοποιείται τόσο ως smartphone όσο και ως tablet.

Τους τελευταίους μήνες, οι φήμες έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνουν και την Apple – συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η εταιρεία ίσως σκέφτεται να προσθέσει αναδιπλούμενες συσκευές στη γκάμα των iPhone, αλλά δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό για την ώρα.

Τον περασμένο Οκτώβρη, η κορεατική εφημερίδα The Investor επικαλέστηκε πηγές σύμφωνα με τις οποίες η Apple ένωσε τις δυνάμεις της με την LG για την κατασκευή ενός αναδιπλούμενου iPhone. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το αναδιπλούμενο iPhone ίσως παρουσιαστεί το 2020.