Ένα τέτοιο σπίτι, που για κάποιον φίλο του αυτοκινήτου μάλλον αγγίζει την τελειότητα, κατασκευάστηκε φέτος στο Τέξας, και ονομάστηκε Autohaus. Πρόκειται για μια διώροφη κατοικία, στην οποία ολόκληρο το ισόγειο αποτελεί το γκαράζ των αυτοκινήτων του ιδιοκτήτη. Υπάρχει χώρος για 12 αυτοκίνητα και σε μια γωνία ένα αναβατόριο, μαζί με τα απαραίτητα εργαλεία για εργασίες στο αυτοκίνητο. Ο χώρος είναι διαμπερής, με γκαραζόπορτα όχι μόνο προς τη μεριά του δρόμου αλλά και προς την πίσω αυλή, έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μπορούν να βγουν και να παρκάρουν στο ειδικά διαμορφωμένο, τσιμεντένιο δάπεδο.

Τα δωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι του σπιτιού βρίσκονται στον 1ο όροφο. Μια εσωτερική τζαμαρία επιτρέπει στο σαλόνι να έχει θέα προς το γκαράζ, και συγκεκριμένα το αναβατόριο. Το μοναδικό υπνοδωμάτιο του σπιτιού αιωρείται πάνω από τον εξωτερικό χώρο στάθμευσης, και έχει άπλετη θέα προς τον κήπο, ενώ σχεδόν ο μισός όροφος αντιστοιχεί σε μια μεγάλη βεράντα, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του σπιτιού και στους καλεσμένους τους να βρίσκονται μέσα στο πράσινο, δίπλα στα δέντρα του παρακείμενου οικοπέδου. Το Autohaus σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Matt Fajkus Architecture και κατασκευάστηκε από την Risinger & Co.

Το ερώτημα που βασανίζει κάθε βενζιναίματο βέβαια, είναι με τι αυτοκίνητα θα επέλεγε να γεμίζει το γκαράζ του Autohaus. Όπως μπορούμε να κρίνουμε από τις φωτογραφίες, στις επιλογές των ιδιοκτητών του σπιτιού περιλαμβάνονται κυρίως κλασικά μοντέλα, όπως Alfa Romeo GiuliaFerrari 246 DinoPorsche 356 Coupeκαι RoadsterPorsche 911 TargaAbarth 1000 TCOpel GT, Land Rover Defender και Mini Pick-up. Το μοναδικό σύγχρονο μοντέλο της συλλογής είναι ένα Tesla Roadster.

Σχόλια

σχόλια