Yλικά

  • 2 μεγάλα εβαπορέ γάλατα
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκη
  • ½ φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κουταλάκι κάρδαμο
  • 1/3 κουταλάκι πιπέρι τσίλι
  • 1 αποξηραμένη καυτερή πιπεριά
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι λικέρ σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζεις να βράσουν τα γάλατα, το κακάο, τη ζάχαρη, την βανίλια, τα ξυλάκια κανέλας, το κάρδαμο, το τσίλι, την πιπεριά και το λικέρ σοκολάτας.Μόλις βράσουν ρίχνεις μέσα τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και χαμηλώνετε τη φωτιά.Αφήνεις να βράσουν μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφαιρείς τα ξυλάκια κανέλας, την πιπεριά και το κάρδαμο. Χτυπάς την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την σκόνη κανέλας.

Σχόλια

σχόλια