Οχτώ ολόκληρους μήνες πριν την προγραμματισμένη πρεμιέρα της ταινίας τον Φεβρουάριο του 2018, η Marvel αιφνιδίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο, δίνοντας στη δημοσιότητα το πρώτο teaser trailer για το Black Panther και προσφέροντας παράλληλα, την πρώτη εικόνα από όσα ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Ryan Coogler για τους φαν.

Και αυτή η εικόνα είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακή. Δείτε το γεμάτο δράση προωθητικό video και πάρτε μία γεύση από τον κόσμο του Πάνθηρα:

Black Panther – Teaser Trailer

Τo teaser δεν αποκαλύπτει -καλώς- πολλά πράγματα για την υπόθεση, αλλά συστήνει υπέροχα τον σχεδόν μαγικό κόσμο της Wakanda και του Black Panther, ενώ την ίδια στιγμή αποκαλύπτει για πρώτη φορά ορισμένους από τους πιο ισχυρούς «παίχτες» που θα κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτήν την ταινία.

Ξεκινώντας μέσα από ένα ανακριτικό δωμάτιο, όπου ο Ulysses Klaw, τον οποίο υποδύεται ξανά ο εκπληκτικός Andy Serkis, αποκαλύπτει στον πράκτορα Everett K. Ross, στον ρόλο του οποίου επιστρέφει ο Martin Freeman, ότι η Wakanda είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που γνωρίζει όλος ο κόσμος, το teaser οδηγεί τον θεατή γρήγορα στην καρδιά της Αφρικής.

Ο Ulysses Klaw λέει στον Everett K. Ross ότι είναι ο μόνος ξένος που είδε τη Wakanda κι έζησε για να πει την ιστορία του.

Εκεί, η κάμερα του Coogler ακολουθεί τον T’Challa στον οποίο δίνει για δεύτερη φορά ζωή με περισσή χάρη ο Chadwick Boseman και τα μέλη της φρουράς του, Dora Milaje, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν με την επιβλητική τους παρουσία οι Lupita Nyong’o ως Nakia και η Danai Gurira ως Okoye, παρουσιάζοντας αυτό το μοναδικό έθνος.

Η Lupita Nyong’o ως Nakia συνοδεύει τον T’Challa στα διεθνή ταξίδια του.
Η Danau Gurira ως Okoye, δίπλα στον Βασιλιά T’Challa του Chadwick Boseman.

Το μοντάζ είναι γρήγορο αλλά αρμονικό, όπως αρμόζει σε ένα πρώτο teaser το οποίο οφείλει να δώσει τον τόνο χωρίς να σερβίρει πολλά στο πιάτο των φαν και από τις εικόνες που βλέπουμε γίνεται ξεκάθαρο ότι η κρυμμένη από τον υπόλοιπο κόσμο πατρίδα του Μαύρου Πάνθηρα είναι μία ανεπτυγμένη τεχνολογικά χώρα, αλλά παράλληλα διατηρεί ακέραιο τον αφρικάνικο πολιτισμό της.

Μία πολύχρωμη όψη της Wakanda…
…και μία γεύση της υψηλής τεχνολογίας της.

Αυτός ο ιδιαίτερος συνδυασμός υψηλής τεχνολογίας και περήφανης παράδοσης δημιουργεί ένα πρωτοφανές περιβάλλον, ακόμα και για το ευρύτατο MCU και γίνεται ξεκάθαρο ότι μετά από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αυτό το κινηματογραφικό σύμπαν θα είναι ακόμα μεγαλύτερο κι ακόμα πιο φρέσκο. Κάτι παρόμοιο επιχειρεί να κάνει άλλη μία ταινία του Phase 3, το Thor: Ragnarok.

Οι επιρροές από την αφρικανική παράδοση είναι ξεκάθαρες σε όλο το trailer.

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι απολύτως αρμονικά στην όμορφη Wakanda, της οποίας η μεταφορά από το χαρτί στην οθόνη φαίνεται ότι θα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Όπως γνωρίζουν καλά οι φαν, αυτό το μυστικό κράτος διαθέτει τεράστια αποθέματα vibranium και κάτι μας λέει ότι αυτή η λεπτομέρεια παίζει ρόλο στην ανάδυση αρκετών εχθρών.

Πολλοί φαίνεται ότι προσπάθησαν και προσπαθούν να βρουν την πλούσια Wakanda.
Ο Μαύρος Πάνθηρας, όμως, παραμονεύει στην αφρικάνικη ζούγκλα.

Πέραν του Klaw, ο βασικός villain της ταινίας δεν είναι άλλος από τον Erik Killmonger, τον οποίο υποδύεται ο ανερχόμενος κινηματογραφικός αστέρας Michael B. Jordan και το teaser δεν διστάζει να τον αποκαλύψει, άλλες φορές με τα χέρια δεμένα και υπό σύλληψη και άλλες φορές έτοιμο να τα βάλει με ολόκληρη την Dora Milaje.

Η εμφάνιση του Killmonger, ο οποίος θέλει την εξουσία της Wakanda για λογαριασμό του, παραμένει κι αυτή πιστή στο μοτίβο της υπόλοιπης ταινίας, όπως αυτό παρουσιάζεται στο πρώτο teaser: ένα μείγμα στοιχείων αφρικάνικης κληρονομιάς και σύγχρονης μαύρης κουλτούρας, το οποίο τονίζεται ακόμα περισσότερο από τη μουσική που ντύνει τα πλάνα.

Ο Michael B. Jordan εντυπωσιακός και επιβλητικός ως Erik Killmonger.

Το teaser αποκαλύπτει κι άλλους χαρακτήρες, όπως τον Zuri του βραβευμένου με Όσκαρ Forest Whitaker, ο οποίος θα έχει σύμφωνα με τις πληροφορίες ρόλο μέντορα του T’Challa και την αδερφή του Πάνθηρα (και μελλοντική Black Panther στα κόμικ της Marvel) Suri, την οποία υποδύεται η Letitia Wright.

Ο Forest Whitaker ως Zuri.

Για τη Suri αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόσφατα η Wright αποκάλυψε μερικά περισσότερα πράγματα, σε συνέντευξη στο Interview Magazine. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της ηθοποιού, η αδερφή του T’Challa είναι πριγκίπισσα της Wakanda, αλλά παράλληλα «σχεδιάζει όλη τη νέα τεχνολογία της χώρας» και «είναι εφευρετικό μυαλό και πνεύμα» που θέλει να πάρει την πατρίδα της μπροστά.

Η Letitia Wright ως η εφευρετική και ιδιοφυής Suri, με δύο «εργαλεία» στα χέρια που μαντεύουμε ότι έφτιαξε μόνη.

Κάπου νομίζουμε ότι έπιασε το μάτι μας και τον Winston Duke, ο οποίος μάλλον υποδύεται τον M’Baku, γνωστό και ως Man-Ape, έναν ακόμα villain, αλλά δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι, γιατί το πλάνο είναι σχετικά μακρινό:

Είναι αυτός ο Man-Ape;

Όσο για τα λόγια που ακούγονται στο κλείσιμο του video, αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι παλαιότερες δηλώσεις του σκηνοθέτη της ταινίας, Ryan Coogler, ότι ο Black Panther θα είναι ένας «ηθικά γκρι ήρωας», ο οποίος θα κληθεί να εξισορροπήσει τα συχνά αντίθετα καθήκοντα του πολεμιστή και του πολιτικού, δεν ήταν παραπέτασμα καπνού.

Είσαι καλός άνθρωπος, με καλή καρδιά. Και είναι δύσκολο για έναν καλό άνθρωπο, να γίνει Βασιλιάς!»

Μετά το εντυπωσιακό trailer, η προσμονή των σινεφίλ ήδη έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Σε συνδυασμό με το φοβερό cast και την πλοκή η οποία εξάπτει τη φαντασία και στρέφει την προσοχή του κοινού προς τη συχνά ξεχασμένη Αφρική, η ταινία αποκτά μια νέα ξεχωριστή διάσταση στα πλαίσια του MCU.

Η έλευση του Black Panther φέρνει μια νέα πνοή και αποτελεί μια αισθητικά και οπτικά νέα πρόταση, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τα όρια του αυτού του κόσμου.