Το Βράδυ που έφαγε τον Κόσμο (The Night Eats the World) του Ντομινίκ Ροσέρ

Ξυπνώντας σε κάποιο διαμέρισμα μετά από ένα ξέφρενο πάρτυ, ο Σαμ έρχεται αντιμέτωπος με μια φριχτή πραγματικότητα: Ένας στρατός από ζόμπι έχει εισβάλλει στους δρόμους του Παρισιού και εκείνος είναι ο μοναδικός επιζών. Τρομοκρατημένος, κλείνεται μέσα στο κτήριο και οργανώνει την επιβίωσή του. Αναρωτιέται πόσο καιρό μπορεί να αντέξει στη σιωπή και στη μοναξιά και η απάντηση έρχεται όταν ανακαλύπτει ότι τελικά δεν είναι μόνος.

Το Παιχνίδι με τη Φωτιά (Burning) του Λι Τσανγκ-ντογκ

Ένα διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι εμπνέει σε έναν από τους κορυφαίους Ασιάτες δημιουργούς όχι μόνο μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, αλλά και ένα μικρό αριστούργημα πάνω στην ερωτική εμμονή, συγκεντρώνοντας πανηγυρικά τις καλύτερες κριτικές που γράφτηκαν για διαγωνιζόμενη ταινία την τελευταία δεκαετία στο Φεστιβάλ Καννών.

Στο Σώμα της του Ζαχαρία Μαυροειδή

Κάθε χρόνο, στις 31 Ιουλίου, η κυρία Ειρήνη και οι εναπομείναντες «δεκαπεντάριδες» και «δεκαπεντίστρες» επιστρέφουν στα κελιά της Μονής της Κοίμησης, στο νότιο άκρο της Θηρασιάς. Επί δύο εβδομάδες προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των αγαπημένων το πρωί και της υγείας των ζώντων το απόγευμα, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν τη Μονή για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Στο ενδιάμεσο αναπολούν το παρελθόν αγναντεύοντας την τουριστική κίνηση στον κόλπο της Σαντορίνης.

Η Επιστροφή του Μπεν (Ben is Back) του Πίτερ Χέτζες

Ο 19χρονος, εθισμένος στις ουσίες, Ben Burns (Lucas Hedges) επιστρέφει απροσδόκητα στο πατρικό του, την παραμονή των Χριστουγέννων. Η Holly, μητέρα του Ben (Julia Roberts) νοιώθει ανακούφιση, αλλά παράλληλα, ανήσυχη με την κατάσταση υγείας του. Μετά από ένα ταραχώδες 24ωρο, μυστικά έρχονται στην επιφάνεια, μα η μητρική αγάπη αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά, ικανή να νικήσει και να κρατήσει ασφαλή τον Ben.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=7DR9bJWd16c

Η Στολή του Λοχαγού The Captain του Ρόμπερτ Σβένκε

Ο Ουιλι Χερολντ, Γερμανός στρατιώτης, αποφασίζει να λιποτακτήσει, όπως και πάρα πολλοί στρατιώτες στο μέτωπο, αφού η ήττα της Γερμανίας απο τους Συμμάχους λογίζεται πια δεδομένη, δυο εβδομάδες πρίν την επίσημη λήξη του πολέμου. Αντί λοιπόν να επιστρέψει στη διμοιρία του, διαφεύγει μέσα απο το δάσος κι ενώ παράλληλα τον καταδιώκουν συνάδελφοι του των SS, εκείνος ανακαλύπτει μέσα σε ένα αυτοκίνητο, τη στολή, τα παππούτσια και το παλτό ενός λοχαγού. Στην προαπάθεια του να ζεσταθεί, τα φοράει, και μεταμορφώνεται ως δια μαγείας, στο λοχαγό που βρέθηκε να υποκαθιστά.