Μίνι σοκολατένια κεκάκια με εκπληκτική γεύση και θεϊκό γλάσο τυριού! Είναι από τις συνταγές που τα λόγια είναι φτωχά να περιγράψουν το αποτέλεσμα. Όσες φορές τα κέρασα από τα στόματα των καλεσμένων το μόνο που άκουγες ήταν τα μμμ…μμμ…μμμ…

Υλικά

  • 180 γρ. βούτυρο ΦΛΩΡΑ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 4 κουτ. σούπας γάλα
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Για το cream cheese

  • 100γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 100 γρ. βούτυρο ΦΛΩΡΑ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. άχνη κοσκινισμένη
  • 1 βανίλια
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο και τα ανακατεύουμε.Τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με το γάλα και χτυπάμε το μείγμα για 3-4 λεπτά.

Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες θήκες ή ταψάκια για cupcakes(γεμίζουμε 2/3 της θήκης), βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια και ψήνουμε στονπρο θερμασμένοφούρνο στους 180 βαθμούς για 14 λεπτά περίπου.Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ετοιμάζουμε το κρέμα τυριού.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν περίπου σαν σαντιγί.Αν θέλουμε να τα κάνουμε σε διάφορα χρώματα, χωρίζουμε το μείγμα σε αντίστοιχα κουπάκια. Προσθέτουμε σε κάθε κουπάκι 1-2 σταγόνες χρώματος ανακατεύουμε να πάει παντού και είναι έτοιμα.Τα αλείφουμε με ένα μαχαίρι πάνω από κάθε cupcake.Εναλλακτικάμπορούμε να το βάλουμε σε κορνέ και να τα διακοσμήσουμε. Πασπαλίζουμε με ότι αγαπάμε! (νιφάδες σοκολάτας, τρούφα κτλ).

Η Αρετή Παπαδοπούλου είναι Δημοτική υπάλληλος, μητέρα 2 αγοριών και ζει στην Πτολεμαΐδα Εορδαίας.

Η αγάπη και το μεράκι της για την κουζίνα ήταν το κίνητρο να δημιουργήσει την πολύ πετυχημένη στήλη μαγειρικής «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» στην εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, και στο E-PTOLEMEOS.GR. Η κάθε ανάρτηση της σημειώνει πολλές χιλιάδες, ή και δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, τις συχνές πλέον αναφορές στην Αρετή και τις συνταγές της, στα ιστολόγια μεγάλων διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, όπως του Άκη Πετρετζίκη.

Οι συνταγές της Αρετής απευθύνονται κυρίως σε ερασιτέχνες μαγείρους και μαγείρισσες. Δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας στις συνταγές της, οι οποίες είναι δοκιμασμένες και γραμμένες απλοϊκά προκειμένου να γίνονται κατανοητές από όλους.