Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να είναι προετοιμασμένη να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία για νίκη της δοθεί στο υπόλοιπο της σεζόν.

Η Ferrari επέστρεψε από το καλοκαιρινό διάλειμμα παίρνοντας δύο νίκες με τον Charles Leclerc στο Βέλγιο και στην Ιταλία.Formula 1 – GP Ιταλίας: Νικητής ο τεράστιος «μικρός» Leclerc!
Formula 1: Η Ferrari και πάλι στην κορυφή με τον Leclerc νικητή στο GP Βελγίου


Στην Scuderia γνώριζαν ότι αυτές θα είναι δύο πίστες που θα βόλευαν το μονοθέσιο τους, και κατάφεραν να πάρουν το μέγιστο.

Ο Binotto πιστεύει ότι θα έρθουν αγώνες και στο υπόλοιπο της σεζόν όπου τα μονοθέσια της ομάδας του θα είναι ανταγωνιστικά, και η ομάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να παλέψει για την νίκη όποτε της δοθεί αυτή η ευκαιρία.

«Ξέραμε ότι αυτές είναι πίστες όπου ίσως ήμασταν ανταγωνιστικοί,» δήλωσε ο Ιταλός.

«Δεν ήταν δεδομένο, αλλά σίγουρα το ότι ήταν πίστες που βασίζονταν στην μονάδα ισχύος και είχαν μεγάλες ευθείες ήταν σημαντικό για εμάς.

«Είναι σημαντικό για εμάς να μην χάσουμε οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία όπως χάσαμε στο πρώτο μισό της σεζόν, και το γεγονός ότι εκμεταλλευτήκαμε τα δυνατά σημεία του μονοθεσίου μας σε αυτές τις δύο πίστες μας κάνει χαρούμενους.

«Τι θα γίνει στους επόμενους αγώνες; Νομίζω ότι μπορεί να είναι τόσο καλοί όσο στο ξεκίνημα της σεζόν.

«Θα υπάρξουν αγώνες όπως εκείνος στην Γερμανία, όπως στον Καναδά, στο Μπαχρείν, όπου ίσως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, και αγώνες όπου οι αδυναμίες του μονοθεσίου μας δεν θα μας δώσουν την δυνατότητα να παλέψουμε για την νίκη.

«Αλλά είναι δύσκολο να μαντέψεις σε ποιον αγώνα [θα γίνει αυτό]. Είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε την εξέλιξη του μονοθεσίου, να συνεχίσουμε να το καταλαβαίνουμε, να προσπαθούμε να έχουμε την καλύτερη ισορροπία, και να δώσουμε στους οδηγούς μας τις καλύτερες πιθανότητες όταν έρθει η ευκαιρία.