Απ’ όλα τα σεξουαλικά φετίχ στον κόσμο, εκείνο της οικονομικής κυριαρχίας (financial domination ή findom για συντομία) είναι ίσως το λιγότερο γνωστό, αλλά και το περισσότερο χλιδάτο.

Όμορφες γυναίκες λαμβάνουν χρήματα και πανάκριβα δώρα από άνδρες που δεν ζητούν τίποτα για αντάλλαγμα, εκτός από την ευκαιρία να υποταχθούν σε μια ισχυρή «αφέντρα» του πορτοφολιού τους. Πρόκειται για ένα είδος οικονομικού μαζοχισμού, το οποίο ικανοποιείται συνήθως online, χωρίς καν να χρειάζεται να υπάρξει συνάντηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σχέσεων findom, από συναλλαγές που περιορίζονται σε μια εφάπαξ πληρωμή μέχρι τακτικά τραπεζικά εμβάσματα από άνδρες στα αντικείμενα του πόθου τους. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, οι «ενδιαφερόμενοι» παραδίδουν όλα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και των πιστωτικών καρτών τους σε τελείως άγνωστες γυναίκες, ώστε να βιώσουν την εμπειρία της απόλυτης παράδοσης.

Σίγουρα σε αυτό το σημείο θα αναρωτιέστε: Τι ακριβώς κερδίζουν οι άνδρες σε ένα τέτοιο είδος σχέσης;

Το καίριο αυτό ερώτημα έθεσε η εφημερίδα Independent σε ένα «cash pig» (όπως ονομάζονται οι άνδρες που εμπλέκονται σε αυτού του είδους της σχέσεις). Ιδού η απάντησή του:

«Ο ερεθισμός προκύπτει από την σκέψη ότι μια ισχυρή γυναίκα αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο και παραβιάζει έναν ιδιωτικό τομέα της ζωής σου, δηλ. τα οικονομικά σου. Οι άνθρωποι μετρούν την προσωπική τους αξία με βάση το πόσα χρήματα κερδίζουν. Η παράδοση του ελέγχου των οικονομικών σου είναι μια μορφή μαζοχισμού, που αξιοποιεί τις ιδέες που έχουμε σαν κοινωνία για το χρήμα και τη δύναμη, μετατρέποντάς τις σε κάτι kinky».

Όταν όμως ολοκληρώνεται η συναλλαγή προσγειώνεσαι απότομα στην πραγματικότητα με ένα άδειο πορτοφόλι και αισθήματα ντροπής για τον εαυτό σου.

Σύμφωνα με τον Στιβ (το ψευδώνυμο με το οποίο επέλεξε να μιλήσει), οι περισσότεροι υποτακτικοί εμπλέκονται στο findom λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης. Στη ρίζα του φετίχ τους βρίσκεται η «ανικανότητά τους να χειριστούν την απόρριψη, την μοναξιά και την αίσθηση ότι είναι ανεπιθύμητοι και αταίριαστοι στη σημερινή κοινωνία των καταιγιστικών ρυθμών».

«Το Findom δεν είναι παρά μια μορφή φυγής για τους ανθρώπους που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με την καθημερινότητά τους σε αυτήν την άκρως εγωκεντρική και εμμονική με το χρήμα κοινωνία», καταλήγει ο Στιβ.

Σχόλια

σχόλια