Σχεδόν έξι χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τις 6 Δεκεμβρίου του 2013 όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη εκείνο το τραγικό ατύχημα στις Άλπεις κι ενώ έκανε σκι. Έκτοτε ο εκ των κορυφαίων οδηγών στην ιστορία της Φορμουλα 1 παραμένει καθηλωμένος στο σπίτι του, με τις πληροφορίες να  για την κατάσταση της υγείας του να είναι ελάχιστες.

Τα τελευταία νέα, πάντως, έκαναν λόγο για διακομιδή του στο Παρίσι για σειρά κυτταροθεραπειών.  Μάλιστα ο γιατρός ο οποίος χειρούργησε τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή στο Παρίσι, μίλησε για το γεγονός.

Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», o 69χρονος τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν κάνω θαύματα. Με την ομάδα μας δεν κάνουμε κανένα πείραμα».

Ο Menasche δήλωσε πως η τεχνική της μετάγγισης καρδιακών κυττάρων ολοκλήρωσε την δοκιμαστική της φάση πριν από δύο χρόνια: «Υπήρξε μια έκρηξη προσοχής στο τμήμα μας, αλλά η κατάσταση έχει ήδη ηρεμήσει» εξήγησε ο γιατρός.

Ο γιατρός τόνισε σχετικά με την τεχνική των βλαστικών κυττάρων ότι «έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη γνωρίζουμε ελάχιστα».