Ιστορίες σχετικά με συναντήσεις με γοργόνες μπορούν να βρεθούν σε σχεδόν οποιαδήποτε χώρα. Στην Ινδονησία, αυτά τα πλάσματα ονομάζονται Orang Ikan και υπάρχει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση συναντήσεώς τους το 1943 στην περιοχή των νησιών Kai, στην επαρχία Maluku.

Τα νησιά Kai είναι γνωστά για τις υπέροχες αμμώδεις παραλίες τους και εδώ μπορείτε να κάνετε ταινίες για τη ζωή στον Παράδεισο. Αλλά το 1943 υπήρξε στον πόλεμο ένας ιαπωνικός λόχος πήγε σε ένα από αυτά τα νησιά.

Σχεδόν αμέσως, οι στρατιώτες άρχισαν να μιλάνε ότι βλέπουν περίεργα πλάσματα να κολυμπούν στο νερό από την ακτή. Περιέγραψαν ότι έχουν χέρια και πρόσωπα σαν άνθρωπο, αλλά το στόμα τους είναι μοιάζει με το στόμα ενός κυπρίνου.

Περιέγραψαν ότι αυτά τα πλάσματα μόλις έφταναν το ενάμισι μέτρο, το δέρμα τους ήταν ροζ και υπήρχαν αγκάθια στα κεφάλια τους. Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με τις κλασσικές γοργόνες, είχαν ανθρώπινα πόδια, όχι ψαριού. Αυτά τα πλάσματα συνήθως ζούσαν σε μικρές λιμνοθάλασσες ή σε νερά κοντά στις παραλίες.

Μια νύχτα ένας από τους στρατιώτες πήγε να κολυμπήσει και είδε ένα πλάσμα στην άμμο, που αρχικά νόμιζε ότι ήταν ένα παιδί.

Αλλά όταν πρόσεξε καλύτερα, είδε ότι τα χαρακτηριστικά του δεν ήταν ανθρώπινα. Αμέσως μετά, το πλάσμα μπήκε στο νερό και εξαφανίστηκε.

Ο στρατιώτης κοίταξε για λίγο στο νερό, αλλά το πλάσμα δεν βγήκε στην επιφάνεια. Όταν οι στρατιώτες συναντήθηκαν με τους κατοίκους της περιοχής και τους ρώτησαν για αυτά τα θαλάσσια πλάσματα, είπαν ότι αυτά τα πλάσματα ονομάζονται Orang Ikan. Orang σημαίνει άνθρωπος, και Ikan σημαίνει ψάρι.

Σύμφωνα με τους τοπικούς αλιείς, μερικές φορές πέφτουν ακόμη και στα δίκτυά τους οι Ιάπωνες τους ζήτησαν να τους ειδοποιήσουν εάν αυτό συμβεί ξανά. Μια νύχτα, κάλεσαν τον λοχίας Taro Horiba στο χωριό. Όταν ο έφτασε του είπαν ότι ένα νεκρό Orang Icahn βρέθηκε στην ακτή και ότι είχε μεταφερθεί σε μια καλύβα του χωριού. Ο Taro Horiba πήγε να επιθεωρήσει το σώμα.

Περιέγραψε το πλάσμα 160 cm με κόκκινα-καστανά μαλλιά. Υπήρχαν αιχμηρά αγκάθια και το πρόσωπο ήταν πολύ άσχημο και έμοιαζε περισσότερο με το πρόσωπο ενός πιθήκου με μια μικρή μύτη, ένα φαρδύ χαμηλό μέτωπο και μικρά αυτιά.

Το στόμα του ήταν σαν εκείνο ενός ψαριού, και τα δόντια στο στόμα ήταν πολύ μικρά, αλλά αιχμηρά σαν βελόνες. Τα δάχτυλα του πλάσματος είχαν μεμβράνες και το υπόλοιπο σώμα ήταν καλυμμένο με κάτι που έμοιαζε με φύκια.

Ο λοχίας Horiba δεν μπορούσε να καταλάβει τι είδους πλάσμα είναι. Ποτέ δεν είχε ακούσει για τέτοιου είδους πλάσματα και η θέα αυτού του πλάσματος τον φόβιζε. Δυστυχώς, ο Horiba δεν πήρε φωτογραφίες του πλάσματος, και όταν επέστρεψε στην Ιαπωνία, κανείς δεν πίστευε την ιστορία του. Και τότε τον γελοιοποιούν καθόλου, θεωρώντας τον ψεύτη κλασικά.

Ένα άλλο ύποπτο γεγονός που δείχνει ότι αυτά τα πλάσματα υπάρχουν εκτός ότι υπάρχουν αναφορές από την αρχαιότητα, είναι το γεγονός ότι εξαφανίζουν βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα, λέγοντας την γνωστή ταμπέλα «θεωρίες συνομωσία»ς.

Μονό ένα βίντεο βρέθηκε από τα 10 που έχουν εξαφανιστεί σχετικά με γοργόνες στο Mexico, μέχρι να εξαφανιστεί και αυτό: