Έχοντας δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας από το τέλος του δεύτερου σκέλους, ο Thierry Neuville κατάφερε να σημειώσει στην Πορτογαλία τη 2η φετινή του νίκη και να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας των Οδηγών. Mε τους Ogier και Tanak εκτός διεκδίκησης βαθμών από την πρώτη μέρα, ο Βέλγος αυτό που χρειάστηκε να κάνει σήμερα στην τελευταία μέρα του Ράλλυ Πορτογαλίας, ήταν να ελέγξει τους αντιπάλους του και ουσιαστικά να φτάσει στον τερματισμό. Το κατάφερε, χαρίζοντας στη Hyundai μία σημαντική νίκη στη μάχη του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, και πλέον «η μπάλα είναι στα χέρια του» για τη συνέχεια του θεσμού. Ο Neuville θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί το γεγονός ότι είναι επικεφαλής της βαθμολογίας αρχής γενομένης από το Ράλλυ Σαρδηνίας, όπου θα πρέπει να είναι αυτός που θα «καθαρίσει» το δρόμο για τους υπολοίπους, και όχι ο Sebastien Ogier.

Με τον 5άκις Πρωταθλητή πολύ πίσω στην κατάταξη και χωρίς να καταφέρει να πάρει βαθμούς στην power stage, τη σημαία της M-Sport, ανέλαβε να κρατήσει ψηλά ο Elfyn Evans με το δεύτερο Fiesta. Ο Βρετανός γνώριζε ότι είναι σχεδόν απίθανο να πλησιάσει και να ξεπεράσει τον Neuville, με αποτέλεσμα να ελέγξει τους διώκτες του και να τερματίσει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ένα αποτέλεσμα που εκτός από την ομάδα του χρειαζόταν και ο ίδιος, αφού μέχρι σήμερα δεν είχε πείσει με τις επιδόσεις του. Είναι το πρώτο βάθρο με την εργοστασιακή ομάδα της M-Sport και ελπίζει όχι το τελευταίο.

 

 

Επόμενη συνάντηση του θεσμού είναι το Ράλλυ Σαρδηνίας, ένας ακόμα χωμάτινος αγώνας που η σειρά εκκίνησης και η επιλογή των ελαστικών θα έχει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του. Και με δεδομένο ότι περνάμε στο δεύτερο μισό της χρονιάς βρισκόμαστε πλέον στην πιο σημαντική καμπή του Πρωταθλήματος, αφού το παραμικρό λάθος στοιχίζει σε βαθμούς, αλλά και ψυχολογία._Π.Τ.