Μια Νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρεία, η Snohetta, χτίζει το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη με το όνομα «Under», ελπίζοντας ότι αυτό θα αποτελέσει την αρχή για τη δημιουργία κι άλλων πρωτότυπων υποδομών, σύμφωνα με το Mashable.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Snohetta, το εστιατόριο θα έχει τρία επίπεδα: μια γκαρνταρόμπα για τα πανωφόρια των πελατών, ένα μπαρ για σαμπάνια και την αίθουσα γεύματος. Επιπλέον, το εστιατόριο θα λειτουργεί και ως ερευνητικό κέντρο για τη θαλάσσια ζωή.
Το Under θα βρίσκεται στα πέντε μέτρα βάθους από την επιφάνεια της θάλασσας και το μενού θα περιλαμβάνει θαλασσινά από αστακό μέχρι μανιτάρια.
«Ένα από τα πλεονεκτήματα του κτιρίου είναι ο τρόπος σύνδεσης της θάλασσας με τη γη και πώς μπορεί κανείς να έρθει από τη στεριά με ασφάλεια, αλλά έναν δραματικό τρόπο καθώς πρέπει να κατέβει μέσα από έναν σωλήνα και να αποκτήσει μια εμπειρία που δεν έχει ξαναζήσει», λέει ο αρχιτέκτονας του πρότζεκτ Rune Grasdal.