Χρόνος εκτέλεσης: 10′

Χρόνος ψησίματος: 140′

Μερίδες: 4-6

Συστατικά

  • 2 κιλά αρνί, πλευρά και σπάλα
  • 600 γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. αλάτι ψιλό
  • 8-10 κλ. δεντρολίβανο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. αλάτι χοντρό
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά να κάψει.
  • Προσθέτουμε κόκκινο κρασί, αλάτι ψιλό, δεντρολίβανο και το αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Τρυπάμε το κρέας με ένα μαχαίρι. Γεμίζουμε τις τρύπες με σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια και δεντρολίβανο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε χοντρό αλάτι και το απλώνουμε με τα χέρια μας για να πάει παντού.
  • Μεταφέρουμε το κρέας πάνω σε σχάρα και αλείφουμε με το κρασί.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 1 ½ -2 ώρες. Κάθε 15-20 λεπτά αλείφουμε το αρνί με το κρασί.
  • Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε κομμάτια.

Σχόλια

σχόλια