Χρόνος εκτέλεσης: 10′
Χρόνος ψησίματος: 140′
Μερίδες: 4-6
Συστατικά
- 2 κιλά αρνί, πλευρά και σπάλα
- 600 γρ. κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. αλάτι ψιλό
- 8-10 κλ. δεντρολίβανο
- 3 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. αλάτι χοντρό
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά να κάψει.
- Προσθέτουμε κόκκινο κρασί, αλάτι ψιλό, δεντρολίβανο και το αφήνουμε να πάρει βράση.
- Τρυπάμε το κρέας με ένα μαχαίρι. Γεμίζουμε τις τρύπες με σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια και δεντρολίβανο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- Ρίχνουμε χοντρό αλάτι και το απλώνουμε με τα χέρια μας για να πάει παντού.
- Μεταφέρουμε το κρέας πάνω σε σχάρα και αλείφουμε με το κρασί.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 1 ½ -2 ώρες. Κάθε 15-20 λεπτά αλείφουμε το αρνί με το κρασί.
- Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε κομμάτια.