Το Σάββατο, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα.

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από δυτικές και βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά περιόδους στα πελάγη ως 7 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο:

Στην Αττική, τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή το απόγευμα, από το μεσημέρι βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδική συννεφιά με πιθανότητα βροχής και το θερμόμετρο από 9 έως 18 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία σποραδικές βροχές. Ο υδράργυρος από 5 έως 22 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πρόσκαιρη βροχή και η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδα από το απόγευμα. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά βόρειοι ως 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 14 έως 23 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά από τα βόρεια βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και το μεσημέρι παροδικές βροχές. Ο υδράργυρος από 5 έως 22 βαθμούς.

 

Σχόλια

σχόλια