Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ και ο Τζεφ Μπρίτζες παίρνουν το λάσο τους και δίνουν… αμερικάνικο αέρα στους στιλάτους πράκτορες της λονδρέζικης υπηρεσίας «Kingsman».

Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος

Οι πράκτορες της «Kingsman» σε νέες περιπέτειες. Όταν τα κεντρικά γραφεία της λονδρέζικης μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών Kingsman καταστρέφονται, ο Έγκσι και οι υπόλοιποι πράκτορές της συμμαχούν με τους αμερικανούς κατασκόπους της Statesman ενάντια σε έναν αδίστακτο εχθρό προκειμένου να σώσουν τον κόσμο.

Ακόμα Κρύβομαι για να Καπνίσω

Γαλλο-αλγερινό δράμα με τη Χιάμ Αμπάς. Ένα χαμάμ στο Αλγέρι λειτουργεί για δεκάδες γυναίκες όλων των ηλικιών ως καταφύγιο μακριά από τη βία, την καταπίεση και την κακομεταχείριση των ανδρών. Βγάζουν τις μαντίλες, ηρεμούν και μιλούν για όλα. Οι συζητήσεις τις οδηγούν συχνά σε αντιπαραθέσεις, όταν όμως η 16χρονη έγκυος Μεριέμ θα πάει στο χαμάμ οι γυναίκες θα πρέπει να ενωθούν για να τη γλιτώσουν από την οργή του αδερφού της.

Στο Τέλος του Τούνελ

Ισπανικό αστυνομικό θρίλερ. Ο Χοακίν ζει απομονωμένος στο σπίτι του μετά από ένα ατύχημα που τον άφησε σε αναπηρικό καροτσάκι. Πνιγμένος στα χρέη, νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού στην εξωτική χορεύτρια Μπέρτα και την εξάχρονη κόρη της. Η άβολη συνύπαρξη τους μετατρέπεται σιγά σιγά σε φιλία κι ερωτικό ενδιαφέρον, έως ότου ο Χοακίν ανακαλύψει ότι η Μπέρτα βρίσκεται εκεί με σκοπό να βοηθήσει μια συμμορία να ληστέψει την διπλανή τράπεζα.

Το Κύμα

Νορβηγική ταινία καταστροφής. Την ώρα που γεωλόγος Κρίστιαν ετοιμάζεται να φύγει με την οικογένειά του από το Γκεϊράνγκερ ώστε να δουλέψει εκτός πόλεως, μια ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή τον ανησυχεί. Οι φόβοι του επαληθεύονται όταν μια ισχυρή δόνηση σηκώνει τσουνάμι ύψους 85 μέτρων, δίνοντας στον ίδιο και τους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης μόλις δέκα λεπτά για να σωθούν.

Ομίχλη τον Αύγουστο

Γερμανικό πολεμικό δράμα. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, ο 13χρονος Έρνστ βρίσκει την οικογένεια που είχε από καιρό χάσει ανάμεσα στις νοσοκόμες και τα άλλα παιδιά του ιδρύματος που ζούσε. Σύντομα όμως ανακαλύπτει πως το ίδρυμα αυτό είναι η βιτρίνα ενός ναζιστικού προγράμματος ευθανασίας και αποφασίζει να επαναστατήσει…

Leatherface

Spin off του «Σχιζοφρενούς Δολοφόνου με το Πριόνι». Ο μετέπειτα ψυχικά άρρωστος εκτελεστής με το πριόνι συναντάται σε νεαρή ηλικία όπου, μαζί με ακόμα τρεις συγκρατούμενούς του, δραπετεύουν από την ψυχιατρική κλινική στην οποία βρίσκονται έγκλειστοι, απαγάγοντας και μια νοσοκόμα την οποία βυθίζουν στον απόλυτο τρόμο. Ένας εξίσου διαταραγμένος ψυχικά αστυνομικός αρχίζει να τους κυνηγάει, με αποτέλεσμα ένα από τα παιδιά να πέσει θύμα του και να καταστραφεί το μυαλό του για πάντα. Κάπως έτσι, ο Leatherface, ένα αδυσώπητο τέρας γεμάτο μίσος και οργή, γεννιέται και ζητά εκδίκηση.

Emoji: Η Ταινία

Animation με ήρωα ένα «διαφορετικό», πολυμορφικό emoji. Σε έναν μυστικό κόσμο μέσα στα smartphones, την Τεξτόπολη, ζουν τα emoji, καθένα από τα οποία έχει μία και μόνο έκφραση στο πρόσωπό του. Εκτός από τον Τζιν, ένα υπερκινητικό emoji που έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και μπορεί να πάρει πολλές και διαφορετικές εκφράσεις. Αποφασισμένο να βρει τον Κώδικα που θα τον κάνει κανονικό όπως τα υπόλοιπα, ο Τζιν ξεκινά ένα ψηφιακό ταξίδι μέσα στις εφαρμογές του τηλεφώνου με τη βοήθεια του καλύτερού του φίλου Κόλλα-Πέντε και της μυστηριώδους χάκερ Ατίθασης.

Mystery Train

Ο Τζιμ Τζάρμους ταξιδεύει στην πατρίδα του Έλβις. Ένα ζευγάρι Γιαπωνέζων σ’ ένα ταξίδι-προσκύνημα στην πατρίδα του Πρίσλεϊ, μια νεαρή Ιταλίδα που βλέπει το φάντασμα του Βασιλιά, ένας Άγγλος που τον φωνάζουν κοροϊδευτικά Έλβις. Τρεις παράλληλες ιστορίες που συνδέονται με ένα ξενοδοχείο στο Μέμφις και με το πνεύμα του Έλβις Πρίσλεϊ.

Ο Άνθρωπος που Έπεσε στη Γη

Ο Νίκολας Ρεγκ σκηνοθετεί τον alien Ντέιβιντ Μπόουι. Ένας εξωγήινος καταφθάνει στη γη αναζητώντας νερό για τον άγονο πλανήτη του. Χάρη στην ευφυία και τις προηγμένες επιστημονικές του γνώσεις εξελίσσεται γρήγορα σε έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, σύντομα όμως υποκύπτει σε ανθρώπινες αδυναμίες που σημαίνουν την αρχή της πτώσης του.

Kino Eye

Ντοκιμαντέρ του Ντζίγκα Βερτόφ. Ο φακός, ή αλλιώς το μάτι της κάμερας του πρωτοπόρου κινηματογραφιστή καταγράφει τις καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων ενός σοβιετικού χωριού.

Σχόλια

σχόλια