Με στόχο το ηλεκτρονικό εισιτήριο να μπει για τα καλά στη ζωή των πολιτών και να αυξηθεί και η χρήση των ΜΜΜ, ο ΟΑΣΑ προχωρά στην παροχή κινήτρων, μέσα από μια ειδική τιμολογιακή πολιτική.

Η παροχή εκπτώσεων δεν σταματά στην προσφορά των 10+1 εισιτηρίων που ήδη ανακοινώθηκε, αλλά θα προχωρήσει και με μια σειρά άλλων παροχών, όπως είναι η φτηνότερη μετακίνηση για όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα από τις 6 έως τις 9 το πρωί.
Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Νews247 ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Τάσος Ταστάνης, πρόθεση και διάθεση της διοίκησης του ΟΑΣΑ είναι η εφαρμογή μιας γενικότερης φιλοσοφίας, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο αγαθό δεν μπορεί να έχει κέρδος και το όποιο κέρδος προκύπτει επιστρέφει στον πολίτη.
Επόμενο στοίχημα για τον ΟΑΣΑ είναι η αναλογικότερη μετακίνηση και για τον λόγο αυτό ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία σχετικής μελέτης, με στόχο ο επιβάτης να χρεώνεται ανάλογα με την απόσταση στην οποία θα χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η μείωση για τις 6μηνιαίες και τις ετήσιες κάρτες, που θα βγουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως υπογραμμίζει ο κος Τάσος Ταστάνης, ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο ΣΔΙΤ, στο οποίο συνέβαλλαν και εξακολουθούν να συμβάλλουν μεγάλες εταιρείες, όπως η ΤΕΡΝΑ και η LG, με την τεχνογνωσία τους που αποτελεί «μαξιλάρι» για το έργο που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Το μόνο το οποίο εμποδίζει, αυτή τη στιγμή την πλήρη εφαρμογή του και το τέλος της παράλληλης λειτουργίας με το παλιό εισιτήριο και το κλείσιμο των πυλών είναι ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συμβάσεις με τα υπουργεία για τη μετακίνηση των ευπαθών ομάδων και τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας των σταθμών, κάτι που, όπως λέει ο κ. Ταστάνης, είναι δουλειά των εταιρειών, η οποία, ωστόσο, προχωρά και σύντομα το ζήτημα θα λυθεί.

Όλα τα παραπάνω θα συμβάλλουν στο να καταπολεμηθεί καίρια και να εξαλειφθεί ένα πρόβλημα που αποτελεί, σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΑΣΑ, μάστιγα που έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, η εκτύπωση και η διακίνηση των πλαστών εισιτηρίων. Ωστόσο, ήδη οι πολίτες εμπιστεύονται το νέο σύστημα και η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει συντελέσει στο να υπάρχουν αυξημένα έσοδα, παρότι οι πύλες δεν έχουν κλείσει και το παλιό χάρτινο εισιτήριο εξακολουθεί να υφίσταται.

Σχόλια

σχόλια